Yonathan Getachew lämnar VSK Fotboll

En av sommarens värvningar, Yonathan Getachew, lämnar VSK Fotboll. – Det har inte varit den roligaste, samtidigt ledde vi serien, vi vann och vi gick upp, säger Yonathan om sin höst i VSK.

Det blev en kort tid i VSK Fotboll för din del, hur känns det att lämna?
– Det är lugnt från min sida. Jag har inte spelat så mycket men haft en bra tid här.

Som du är inne på så har du inte fått så mycket speltid, hur har hösten varit?
– Det har inte varit det roligaste, samtidigt ledde vi serien, vi vann och vi gick upp. Jobbet är klart. Jag tänkte att jag skulle få spela lite mer än vad jag gjorde, för att kunna visa upp mig, men det blev inte så. Det finns inget mer jag kan göra och det är inget personligt.

Hur ser planerna ut framöver?
– Jag tränar med VSK november ut, sen åker jag hem till mina föräldrar i Skåne och har lite semester. Sen får jag kolla runt vad det finns för alternativ.

Sportsligt ansvarig VSK Fotbolls styrelse, Ado Sadzak:
– Jag har haft samtal med de tolv spelare vars kontrakt går ut eller kan sägas upp. Samtalen i sig har gått smidigt och alla spelare har fått gott om tid att prata. En del av de här avtalen väljer vi att inte förlänga, det är väldigt tråkigt. Men med tanke på att vi ska minsta truppen och spetsa till den så var det något som var planerat. Det har varit en intensiv vecka och väldigt jobbigt och tungt, men vi ville vara snabba med att informera de spelare som inte skulle få förlängt och de spelare som vi vill ha kvar.

Yonathan Getachew
– Yonathan var självklart besviken att det blev så kort tid i VSK, han känner inte att han riktigt fått chansen att visa upp sig. Vi hade en väldigt frisk trupp under hösten och det drabbade honom lite då han hamnade i ett taskigt läge. Det är en väldigt duktig fotbollsspelare.

Vi tackar Yonathan Getachew för hans tid i Västerås SK och önskar honom stort lycka till framöver!

LÄS MER: Mathias Benker lämnar Grönvitt

Dan Kiwii Persson