KLART: Daniel Ask återvänder till VSK på lån

VSK Fotboll och danska Aalborg BK är överens om ett lån av förra säsongens bästa mittfältare i Superettan, Daniel Ask. Lånet sträcker sig säsongen ut.

Det är nog få som glömt Daniel Asks framfart i VSK säsongen 2023. En mittfältsgeneral med bländande teknik som fick med- och motspelare att samfällt konstatera att när Daniel spelar som bäst är han i en egen liga. Daniel belönades med utmärkelsen Superettans bästa mittfältare för 2023 och han var en viktig pusselbit i det Grönvita lagbygge som bar klubben till serieseger och allsvenskt avancemang.

Daniel har under våren spelat i Aalborg BK som försmädligt åkte ur danska Superligan för första gången på många år våren 2023. Denna säsong har man tagit revansch och återigen kvalificerat sig för spel på högsta nivå med sin andraplacering i danska andraligan.

Nu har alltså klubbarna kommit överens om en utlåning som sträcker sig över den allsvenska säsongen.

Så här säger Daniel Ask om att komma tillbaka till VSK:

”Jag är så glad att vara tillbaka och få spela Allsvenskan med VSK. Det har varit så kul att följa grabbarna i år och hur imponerande bra fotboll de har spelat. Jag hoppas jag kan hjälpa laget på bästa sätt så att vi kan få en lyckad höst tillsammans med supportrarna!”

Manager Kalle Karlsson säger följande:

”Det känns superbra att få tillbaka Daniel Ask till Grönvitt, en otroligt skicklig spelare som presterade på en hög nivå för oss förra året i Superettan. Han känner till omklädningsrummet här och vet vad vi tränare förväntar oss. Jag tror att det ger alla i och runt VSK en boost att han återvänder för att hjälpa oss i höst.”

Vi hälsar Daniel varmt välkommen tillbaka till den Grönvita familjen!