Invigning: Damlaget får finaste omklädningsrummet på arenan

Damlaget har i dagarna invigt sitt nya egna omklädningsrum på Hitachi Energy Arena. Klubben har satsat pengar och fått fantastisk hjälp med att skapa det överlägset snyggaste och mest funktionella omklädningsrummet på arenan. Här är hur det gick till.

Historien börjar egentligen redan i höstas då representanter från damlaget stötte på hos fd klubbchef Patrik Lundstedt om att man ville ha ett eget omklädningsrum. På ett sätt hade man det redan men man var tvungen att plocka bort alla sina grejer när herrlaget hade match, då det också användes av motståndarna som ett extra rum för motståndarlagets tränarstab.

– Vi hade fixat vårt omklädningsrum väldigt fint, men det var så klart jobbigt att flytta in och ut alla saker med jämna mellanrum, säger Tony Nilsson, lagledare i damlaget.

– När vi hade vår arenainspektion med SvFF och SEF stod det klart att vi inte uppfyllde kraven med bara ett omklädningsrum, vilket innebar att damerna skulle behöva flytta sina grejer inför herrmatcherna även i år, säger Johan Immelgård, tf klubbchef.

– Det skulle vara 28 platser och fem toaletter och då behövdes det trots allt användas två rum vid herrlagets matcher och någon dispens medgavs inte,

Det var ingen optimal lösning.

– Det kändes inte alls bra att det skulle behöva vara som förra säsongen. Jag gick till Johan (Immelgård) och bad om att vi skulle få till en mer permanent lösning på den här frågan, säger Tony Nilsson.

Johan Immelgård tog genast tag i den bollen.

– När vi nu hamnade i det här läget kändes det väldigt fel, fel att damerna skulle behöva anpassa sig efter herrlagets verksamhet. Jag pratade med Rocklunda fastigheter och kommunen och vi lyckades hitta en lösning där damerna kunde få ett eget omklädningsrum, säger Johan Immelgård.

Men omklädningsrummet behövde ”pimpas” och göras mer funktionellt med mer lagringsutrymme. Klubben satsade de nödvändiga pengarna för byggmaterialet, men ombyggnationen fick man hjälp med från en av klubbens mest trogna sponsorer.

– När jag fick höra talas om det här kändes det inte alls bra att damerna skulle komma i kläm igen, säger John Granberg, projektledare på Carpenter.

John har på sin lediga tid när han inte projektleder Carpenters byggprojekt själv snickrat ihop och fixat med allt i det topprustade omklädningsrummet, utan att begära någon ersättning.

– Jag kände att när klubben satsade pengarna på byggmaterial så kunde jag hjälpa till med själva byggandet, det hade blivit klart mycket dyrare om klubben också skulle betala för arbetstiden. Det kändes som jag kunde göra en insats här, säger John Granberg.

Nu har damerna fått det helt klart snyggaste omklädningsrummet på arenan med smart förvaring under och över bänkarna och så klart ”pimpat” i grönvitt så långt ögat når.

– Det här blev jättebra säger Tony Nilsson och konstaterar att klubben verkligen ställt upp och fixat med allt som behövts för att omklädningsrummet skulle bli verklighet.

Och spelarna då? Om man får tro ansiktsuttrycken hos spelarna när det var dags för invigning är de nöjda med sitt nya omklädningsrum.