Uppdatering: Simon Gefvert missar resten av säsongen

Simon Gefvert utgick med skada i senaste matchen mot IK Sirius. Nu har en magnetröntgen visat att det rör sig om en skada på korsbandet som kräver operation och en längre tids vila från fotbollen.

Simon Gefvert utgick med skada i senaste matchen mot IK Sirius. Nu har en magnetröntgen visat att det rör sig om en skada på korsbandet som kräver operation och en längre tids vila från fotbollen.

Wingbacken tvingades utgå dryga kvarten in i andra halvlek i den mållösa matchen i måndags mot IK Sirius.

Efter att ha genomgått röntgen under onsdagen har läkarna kunnat konstatera en korsbandsskada. Simon Gefvert kommer att opereras inom närmaste veckan och det handlar om en rehabiliteringstid på 9–12 månader.

Simon Gefvert har startat alla tio matcher för VSK hittills i Allsvenskan och spelade samtliga minuter i Superettan 2023 när laget grejade avancemang till landets högsta serie.

Simon Gefvert:

”Det är ett otroligt tufft besked som kom igår, jag är så klart oerhört ledsen men är det något jag lärt mig av att spela i VSK är det att motgångar gör oss starkare. Stödet från er supportrar i år har varit på en helt ny nivå och det är vi otroligt tacksamma för, nu gäller det att vi sluter upp ännu mer och pushar laget för att fortsätta prestera! Det kommer jag göra från sidan och i omklädningsrummet. Återigen tack för erat stöd det betyder allt!”

Kalle Karlsson, manager:

– Vi är väldigt ledsna både för Simon Gefverts skull och för lagets del. Han har varit i bra form under våren och betyder mycket både på och utanför planen. Samtidigt är skador en del av fotbollen och jag är säker på att ”Greven” med sin otroliga inställning kommer att komma tillbaka till planen starkare än någonsin. Klubben kommer att stötta honom under den här tiden efter bästa förmåga och vi kommer att ha honom runt laget under resten av säsongen där han kan bidra med sin energi, även om det inte blir genom outtröttliga löpningar längs högerkanten.