Klart: Hanna Gunnarsson ansluter till VSK Fotboll

VSK Fotboll och Hanna Gunnarsson , 22 år, har kommit överens om spel i damlaget över säsongen. 

Hanna Gunnarsson, från Västerås kommer närmast från GUSK i Uppsala där hon representerat klubben i div 2. Nu är alltså Hanna klar för VSK återstoden av säsongen. 

Hur känns det att vara klar för VSK?

 – Det är jättekul att vara klar för VSK, det är en fin klubb och det finns bra förutsättningar här för damlaget. 

Hanna har en imponerande karriär trots sin unga ålder. Redan som 16-åring debuterade hon i Elitettan med BK 30. Om sin fotbollskarriär kan Hanna berätta följande.

– Jag är från Västerås så min moderklubb är Gideonsbergs IF. Senare gick jag till BK 30 och gjorde ett antal säsonger där, först i deras F19-lag och sedan i damlaget i div 1. Totalt blev det 5 säsonger där. Under de här åren spelade jag också 15 ungdomslandslagsmatcher. Jag har också spelat en säsong i IK Uppsala Fotboll i Elitettan. Nu studerar jag i Uppsala så då har jag spelat med GUSK i div 2 under våren. Nu i sommar och under hösten är jag dock hemma i Västerås och tyckte det passade bra att spela för VSK. 

Vilken position spelar du på?

– Jag är central mittfältare eller ytterback, jag kan spela på båda positionerna och på båda kanterna som ytterback. Jag gissar att jag i VSK kommer spela mest på mittfältet.

Vilka styrkor anser du att har som spelare?

– Jag tycker att jag är passningssäker och har bra spelförståelse som främsta egenskaper. Sen har jag en riktig vinnarskalle, jag hatar verkligen att förlora, säger Hanna Gunnarsson. 

Väl ute på planen, vad tror du att du kan bidra med till laget?

– Jag gillar att tänka offensivt så förhoppningsvis med att spela framåt och driva spelet med fart framåt.

Avslutningsvis Hanna, vilken målsättning tycker du VSK ska ha i årets serie?

– Det är enkelt att svara på – Jag vill bara vinna, så klart vill jag att vi vinner serien och går upp, säger Hanna Gunnarsson avslutningsvis. 

Så här säger huvudtränare Markus Lindberg om nyförvärvet:

”Hanna har tidigare spelat på flera positioner men jag ser henne som en löpstark mittfältare men offensiva egenskaper. Hanna passar väl in i sättet vi vill spela fotboll och hur vi vill bygga gruppen. Efter spel i Elitettan (Uppsala IF) och division 1 (Västerås BK30) kan hon bidraga med erfarenhet till vår trupp”. 

Vi hälsar Hanna välkommen till VSK Fotboll och önskar henne lycka till under sommaren och hösten.