Klart: Gustav Granath ansluter till VSK Fotboll

VSK och Gustav Granath är överens om ett kontrakt som sträcker sig fram till säsongens slut. Gustav kommer närmast från Vejle BK i danska Superligan.

Gustav, precis som sin äldre bror Viktor har spelat i Skövde AIK. Han anslöt till klubben 2015 som junior och spelade de tre kommande åren upp sig i A-laget som då huserade i div 1 och 2. Under de här åren spelade Gustav tillsammans med Viktor i klubben.

Inför säsongen 2019 värvades Gustav till Degerfors IF i Superettan och spelade 29 matcher sin första säsong i elitfotbollen. Året efter lyckades Degerfors med att avancera till Allsvenskan och Gustav förlängde sitt kontrakt med tre ytterligare år. När kontraktet gick ut i slutet av 2023 valde Gustav att gå vidare efter en mycket stark säsong på fotbollsplanen.

Valet föll på Vejle BK i danska Superligan. Kontraktet skrevs på ett halvår med option på ytterligare två år. Gustav har nu valt att inte förlänga med Vejle och istället ansluta till VSK på free transfer.

Gustav Granath:

”Först och främst ska det bli jättekul att få spela med VSK. Att dessutom få spela med brorsan igen – det var längesedan – ska också bli väldigt roligt!”

Kalle Karlsson, manager:

”Det här har gått väldigt fort, vi blev tvungna att agera när det skedde saker på backsidan. Gustav är en spelare jag haft ögonen på – vi hade honom under lupp i vintras också – och han var hela tiden förstavalet i den här rekryteringen. Det känns bra att få hit ytterligare en riktigt bra spelare som spelat trebackslinje tidigare och som kombinerar snabbheten och bolltryggheten.”

Vi hälsar Gustav Granath varmt välkommen till Grönvitt!