Lyckad Påsklovscamp – ”Spela match och träffa A-lags spelarna”

Under påsklovet genomförde VSK Fotboll den första av årets fyra planerade camper för stadens fotbollsspelande barn- och ungdomar. Påsklovscampen, som namnet antyder, gick av stapeln under påsklovsveckan.

Campen riktade sig till flickor och pojkar födda 2013 till 2017 och varade i tre dagar under påsklovet. Eftersom påsken bjöd på regn, rusk och låga temperaturer valde vi att flytta in i värmen av Bäckbyhusets gymnastiksal dag två och tre. Under dagarna bjöds det inte bara på fotboll utan även mycket annat i form av lek och bus.

Sist men inte minst fick deltagarna ett mycket populärt besök av seniorspelare från både herr- och damlaget, de svarade på frågor, kom med tips och råd och umgicks med barnen.

 Det roligaste med campen var att få spela match och träffa A-lags spelarna. Jag fick också många nya kompisar, säger Liam Wallkulle Bärling, en av deltagarna.

Mattias Senatore som är ansvarig för genomförandet av klubbens camper säger såhär om dagarna:

”Tre roliga och händelserika dagar med taggade barn. Tråkigt att vädret svek oss lite men jag tror barnen uppskattade att slippa stormvindarna under dag två och tre. Det var väldigt populärt med besöken av herr- och damlagsspelarna, det mötet tror jag vissa barn kommer minnas livet ut”. 

Oscar Norrby, ansvarig för planeringen av klubbens camper reflekterar runt klubbens satsning på att ge barn och ungdomar chansen att utveckla sin fotboll utanför den ordinarie träningsverksamheten:

Vår tanke med årets camper är att hitta en balans mellan fotbollsutbildning och andra aktiviteter att bryta av med. Vi har försökt blanda upp camperna för de yngre barnen lite mer med andra aktiviteter, medan de äldre barnen ska få lite mer riktad fotbollsutbildning. Nu när vi genomfört Påsklovscampen har vi samlat på oss några bra erfarenheter för att kunna göra nästa camp ännu lite bättre. Näst på tur står vår Midsommarcamp som genomförs 24-26 e juni och riktar sig till de lite äldre barnen (pojkar och flickor), födda 20102014. Varmt välkomna då”!

HÄR ANMÄLER DU DIG TILL MIDSOMMARCAMPEN