Allsvenskan: VSK Fotboll – Halmstads BK 13/4 17.30 – här är allt du behöver veta

Kort efter hemmapremiären som innebar folkfest och publikrekord är det så dags för nästa hemmamatch. På lördag gästas vi av Halmstads BK och som alltid behöver grabbarna på planen ditt stöd. Ta chansen att spendera början på lördagskvällen på Hitachi Energy Arena med allsvensk fotboll.

Här är allt du behöver veta vad som händer före och under matchen.


Stort tack!

Från klubbens sida vill vi börja med att tacka alla som kom på vår hemmapremiär i söndags. Publikrekord och folkfest när 7 009 besökte oss på arenan – Tack alla för ert stöd.

Naturligtvis är det svårt att få till allt i arrangemanget runt matchen perfekt första gången. Här kan du läsa hur vi förbättrar arrangemanget i lördagens match mot HBK, utifrån den feedback vi fått från er besökare.


Biljetter

Biljetter till matchen köper du företrädesvis digitalt. Du kan också köpa biljetten på plats i ABB Arena Nord (hockeyhallen). Biljettluckan öppnar 90 min innan avspark och stänger 15 min efter matchstart.

Priser

SITTPLATS – huvudläktare samt sektion J

  • Vuxen 235 kr
  • Senior/student 170 kr
  • Ungdom 160 kr

SITTPLATS FAMILJELÄKTARE (SEKTION M)Swedbankläktaren

  • Vuxen 200 kr
  • Senior/student 150 kr
  • Ungdom 100 kr

STÅPLATS – HEMMA/BORTA

  • Vuxen 170 kr
  • Senior/student 125 kr
  • Ungdom 80 kr

Köp din biljett här


Säkerhet och entré

Under säsongen kommer arenan alltid att öppna 90 minuter innan avspark – för denna match alltså klockan 16.00. Entréerna stänger i halvtid.

Kvar sen förra säsongen är det generella väskförbud som råder på alla våra arrangemang i Allsvenskan tills vidare. Det är alltså inte tillåtet att ta med någon form av väskor eller kassar in på arenan. Undantag görs endast för väskor som innehåller nödvändig medicinsk utrustning/mediciner. Väskorna kommer att bli föremål för visitation.

Visitation av samtliga besökare på ståplats kommer att genomföras. På sittplatssektionerna genomförs en selektiv visitation.

I samband med att arenan byggts ut har vi till i år ett flertal nya läktarsektioner och därmed också nya entréer. Till Familjeläktaren (M) är entrén direkt till höger om huvudentrén till sittplatsläktaren. Vår sittplatssektion (J) på ståplatsläktaren har sin entré i det nordvästra hörnet av arenan, alternativt bakom läktaren, beroende på säkerhetsläget.

Bortastå har sin entré direkt bakom respektive läktare.

På arenan

På arenan har vi kiosker öppna på sittplatssektionerna samt hemma- och bortastå. Vi erbjuder ett vanligt kioskutbud med varma och kalla drycker. Vi säljer också varmkorv med bröd på samtliga sektioner. På hemmastå har antalet serveringsställen utökats till tre stycken varav två kiosker och en ölvagn.

Vi påminner våra sittplatsgäster om att det nu finns två extra kiosker uppställda bakom läktaren som med fördel kan användas för att minska köerna i halvtid.

Vi har godisregn på sittplats i halvtid för den yngre publiken på arenan (upp till 12 år). Godissugna som är äldre än så hänvisar vi till våra kiosker. Godisregnet sker i arenans sydvästra hörn.

Vi uppmanar alla att komma i god tid till arenan, det blir lätt köer till biljettluckor, visitation och entréer om alla kommer samtidigt med mindre än 30 minuter kvar till avspark.

I halvtid har sittplatsbesökare möjlighet att gå över till Rocklundarestaurangen och ta del av deras utbud – passage sker via huvudentrén.


Souvenirer/merch

Souvenirer/merch säljs i vår merchshop som är belägen precis till höger om sittplats huvudentré, utanför arenan. Shopen öppnar kl 16.00 och här köper du saker före matchen och innan du går in på arenan. Nya halsdukar har anlänt som vi nu säljer i vår merchshop och i kiosken på sittplats.


Special guests

På den här matchen har vi bjudit in alla våra barn- och ungdomslag, ledare och föräldrar. En av bortaståläktarna kommer denna match vara väldigt Grönvit och vi tror att våra ståplatssupportrar blir utmanade om vem som låter mest på arenan. Väldigt kul är det i alla fall att vi nästan har hela föreningen närvarande på denna match (damlaget undantaget då de spelar seriepremiär i Karlstad och några av akademilagen som också spelar matcher).

Parkering

Det pågår en innebandycup på Rocklundaområdet samtidigt som matchen spelas – parkeringssituationen kan vara komplicerad.

Ta med något GRÖNVITT och sjung

Vi uppmanar alla våra besökare att ta med något Grönvitt till arenan. I samband med att VSK-låten sjungs inför avspark kommer vår speaker be alla att ställa sig upp och hålla upp en halsduk eller något annat grönt och vitt. Naturligtvis hoppas vi att alla sjunger med i texten – den kommer att visas på arenans ledskärmar.


Efter matchen

I Allsvenskan sänder hemmalaget alltid presskonferensen ca 10-15 minuter efter matchen. Du kan följa vår presskonferens live via VSK Play. Du måste registrera ett fotbollskonto, det kostar inget och det ger dig möjlighet att se filmat material från alla lag i Superettan och Allsvenskan. Du skapar konto här

Du kan förstås titta på presskonferensen i efterhand, du kan gå in via våra länkar på sociala media eller direkt på VSK Play.

Varmt välkomna på lördag – nu ser vi till att stötta laget fram till seger!

Heja Sport!

Glöm inte att besöka vår nya webshop och kitta upp dig – här hittar du den!