Klart: Viktor Granath återvänder till VSK

Halmstads BK och VSK Fotboll är överens om en permanent övergång av Viktor Granath. Viktors nya grönvita kontrakt sträcker sig över 1.5 år.

För er som inte minns Viktors fotbollsbakgrund sedan han senast var i VSK finns följande att berätta. Viktor börjande spela seniorfotboll under tonåren och från 2011-2014 representerade han olika lokala klubbar i Skövderegionen, på div 5 till div 2-nivån.

Inför säsongen 2015 hamnade Viktor i Skövde AIK och han blev klubben trogen under sju säsonger och var med på hela resan från SAIK:s status som div 2 klubb till att ta sig upp i Superettan.

Viktor värvades till VSK inför säsongen 2022 på ett tvåårskontrakt. Samtidigt som honom kom också Daniel Ask från samma klubb.

Det blev en tuff start för Viktor i VSK, skadad på sin och säsongens första träning med laget. Det var först när seriespelet började närma sig som han var tillbaka och det tog ett tag innan han kom in i det grönvita spelet.

Men vad som sedan hände har väl inte undgått någon i fotbollssverige. Succé är ordet och Viktor gjorde mål efter mål och ju längre säsongen led, desto bättre blev det. När fotbollsåret sammanfattades stod det 24 gjorda mål i Viktors målprotokoll, vilket är nytt rekord för Superettan, med mest gjorda mål under en säsong. Viktor gjorde nästan hälften av VSK:s 50 mål den säsongen och hans bidrag till att VSK slutade på nionde plats i tabellen efter en urstark höst, kan inte överskattas.

För sina otroligt fina prestationer blev Viktor utsedd till månadens spelare i Superettan i augusti 2022 och efter säsongen blev han utsedd till årets anfallare och årets bästa spelare i Superettan. Inte nog med det. Viktor fick motta lokaltidningen VLT:s årliga sportpris, VLT-priset, som årets främsta lokala idrottare.

Inför säsongen 2023 köptes Viktor av Halmstads BK i Allsvenskan.

Nu 18 månader senare är alltså Viktor tillbaka i Grönvitt. I VSK återförenas han med ett flertal gamla lagkompisar, inte minst Daniel Ask som också återvänt till VSK.

Viktor Granath:

”Först och främst ska det bli väldigt roligt att komma tillbaka till staden, jag har goda minnen från tiden i Västerås både på plan och utanför. Sen att återvända till VSK ska bli väldigt spännande, träffa gamla lagkamrater men även nya. Och att dessutom få att springa ut och spela på Hitachi i Allsvenskan kommer bli otroligt inspirerande. Med det trycket som växt fram på läktaren sen jag var här sist – det kommer att bli väldigt häftigt!”

Kalle Karlsson, manager:

”Vi har letat efter en offensiv förstärkning och nu är vi väldigt glada över att vi har landat den här dealen där vi får hälsa Viktor välkommen tillbaka till Grönvitt. Alla vet vad han gjorde för oss för två år sedan, nu hoppas vi att han kan ge oss ytterligare spets där framme.”

Vi hälsar Viktor Granath välkommen tillbaka till Grönvitt!