KLART: VSK värvar Elyas Bouzaiene

VSK Fotboll har gjort klart med Degerfors IF om en övergång av högerbacken Elyas Bouzaiene. Kontraktet med VSK löper på 1½ år.

Elyas ansluter alltså från Degerfors som han tillhört sedan juni 2022. Han har spelat 58 tävlingsmatcher för klubben och gjort totalt 6 mål i dessa.

Hans moderklubb är Kristianstads FF och sin seniorkarriär inledde Elyas 2016 i div 6-klubben Viby IF, också den från Kristianstad. Året efter 2017 blev det flytt till Ifö/Bromölla IF där han blev kvar i fyra säsonger. Laget spelade i div 2 och 3.

Säsongen 2021 var Elyas tillbaka i Kristianstads FC (som bytt namn från FF till FC på grund av en klubbsammanslagning). Sejouren där blev bara ettårig för inför säsongen 2022 värvades han av div 1 klubben Lunds BK. Väl där fick Degerfors ögonen på honom och han värvades på sommaren över till då allsvenska Degerfors. Sin allsvenska debut gjorde Elyas i juli 2022.

Nu är Elyas klar för VSK och hans kontrakt sträcker sig till utgången av 2025.

Manager Kalle Karlsson:

”Det känns bra att vi landade den spelaren som vi hade högst upp på vår önskelista. Elyas liknar Simon Gefvert i spelstil och de har nästan identisk löpdata i matcherna. En hårt arbetande spelare som visat att han klarat allsvensk nivå och som vi ser fram emot att få in i laget”.

Elyas Bouzaiene om att ansluta till VSK:

”Det är en stolthet man känner att ha skrivit på för VSK! Jag har följt Västerås många matcher i år och sättet de vill spela sin fotboll gjorde valet väldigt enkelt för mig att skriva på för Grönvitt”.

Vi hälsar Elyas välkommen till VSK och önskar honom lycka till i den grönvita tröjan.