Benker lämnar Grönvitt

 

Jobbet mot Superettan 2019 är i full gång. I veckan har sportsligt ansvarig i styrelsen, Ado Sadzak, suttit ned med de spelare vars kontrakt går ut. Nu står det klart att Mathias Benker lämnar VSK. – Jag är jätteledsen då jag vet att jag kommer sakna grabbarna och allt runtomkring, säger Benker.

Mathias Benker, det står klart att du lämnar VSK Fotboll. Hur känns det?
– Jättetråkigt. Jag är jätteledsen då jag vet att jag kommer sakna grabbarna och allt runtomkring, jag har trivts jättebra i laget. Det är fotboll, man får ta en säsong i taget.

Hur ser framtiden ut för dig?
– Jag får se, jag kommer sätta mig ned när jag har alla kort på bordet och se vad jag har för alternativ och väga in vad som är lämpligast för mig i livet, vad som passar mig och min flickvän. Det har kommit några alternativ, men jag kommer inte bestämma mig än.

Hur har din tid i VSK varit?
– Den har varit jättebra, verkligen. Jag har trivts ända sen jag kom in i laget och jag har haft två fantastiska år, både på och utanför planen, säger Benker och fortsätter:

– Jag vill tacka alla supportrar som stöttat mig och laget, det har varit jätteroligt att spela framför dem. Roligt för staden att VSK äntligen är i Superettan igen, det förtjänar supportrarna.

 

Sportsligt ansvarig VSK Fotbolls styrelse, Ado Sadzak:
– Jag har haft samtal med de tolv spelare vars kontrakt går ut eller kan sägas upp. Samtalen i sig har gått smidigt och alla spelare har fått gott om tid att prata. En del av de här avtalen väljer vi att inte förlänga, det i sig är väldigt tråkigt. Men med tanke på att vi ska minska truppen och spetsa till den så var det något som var planerat. Det har varit en intensiv vecka och väldigt jobbigt och tungt, men vi ville vara snabba med att informera de spelare som inte skulle få förlängt och de spelare som vi vill ha kvar.

Ado om Mathias Benker:
– Vi kom fram ömsesidigt att inte fortsätta. Han vill spela mer och vill vara någonstans där han är förstavalet och det är inget vi kan lova i dagsläget. Benker är en väldigt fin kille, sansad och lugn, men såklart lite besviken.

 

 

Vi tackar Mathias Benker för hans tid i Västerås SK och önskar honom stort lycka till framöver!

 

Dan Kiwii Persson