Klart: Lukas Tunedal skriver lärlingskontrakt

VSK Fotboll har kommit överens med akademispelaren Lukas Tunedal om ett lärlingskontrakt. Kontraktslängden är 2½ år.

Lukas Tunedal som är född 2007 tillhör idag akademins P19-trupp, han tog tidigare i år klivet upp dit från P17-truppen. I och med kontraktet kommer Lukas fortsättningsvis också tillhöra P19-laget men kommer att få möjligheter att träna med herrlaget.

Lukas anslöt till VSK 2022, då från Syrianska IF Kerburan. Att Lukas är en riktig talang står klart då han så sent som i våras provtränade med italienska Serie B-klubben Spezia. Han har genom åren också tagits ut till ett antal regionala läger, senast var på SvFFs matchläger på Bosön tidigare i maj i år.

Nu har Lukas ett kontrakt med VSK fram till att han blir seniorspelare.

Så här säger Lukas Tunedal om att skriva kontrakt med VSK:
”Det känns riktigt bra, är väldigt glad och stolt över att få skriva på med VSK. Har kämpat hårt för detta! Jag trivs väldigt bra i VSK med en bra akademi. Det är duktiga och engagerade tränare och en utvecklande miljö! Framtiden känns spännande och målet är att fortsätta utvecklas så mycket som möjligt tillsammans med miljön för att få chans och ta klivet att etablera mig i A-laget så fort som möjligt”!

Manager för herrlaget Kalle Karlsson:
”Lukas har visat framfötterna när han fått möjlighet att träna i herrlaget. En rörlig, kvick ytter som vi hoppas kan ta fortsatta kliv kommande åren”.

Akademichef Gustav Høgmo Utstøl:
“Verkligen kul att vi ska utvecklas vidare tillsammans. Lukas är en spännande spelartyp som vi hoppas och tror kan ta de nästa stegen. Vill också passa på att lyfta alla grymma ledare och spelare, det är många som tar stora kliv och gör allt de kan varje dag för att nå sina mål, en otroligt stimulerande miljö.”

Vi önskar Lukas stort lycka till på hans fortsatta Grönvita resa!