”Vi känner oss starka” – Gabrielsson inför hemmapremiären

Superettan inleddes för drygt en vecka sedan när VSK Fotboll besegrade IF Brommapojkarna på bortaplan med 2-1. Nu väntar en grönvit hemmapremiär när IK Brage står för motståndet. – Det är hur fränt som helst, säger huvudtränare Thomas Gabrielsson om publikstödet.

Det är tio dagar sedan seriepremiären på Grimsta IP och VSK har en bra träningsvecka i ryggen.

–Vi har haft flera dagar på oss att återhämta oss efter seriepremiären där vi även har kunna träna extra inför morgondagens match. Det har varit en bra vecka och en positiv stämning i laget.

Vad säger du om motståndarna IK Brage?
– IK Brage är ett bra lag. Defensivt så är de väldigt kompakta, tajta, håller linjerna och släpper inte till mycket ytor för motståndarna. I anfallsspelet så är de vassa och har duktiga spelare som kan göra skillnad.

För VSK:s del pratas det mycket om den hårda konkurrensen om de elva startplatserna och förutom en Jonas Hellgren som nyligen kommit tillbaka efter sjukdom är alla spelare tillgängliga för spel.

– Vi känner oss starka. Vi känner till deras svagheter och styrkor samtidigt som vi har jobbat med våra styrkor för att kunna utnyttja det på ett bra sätt, säger Gabrielsson och fortsätter prata om matchbilden;

– Det är två lag som vill styra matchen på sitt egna sätt och det är svårt att förutse en matchbild. För oss gäller det att vara kloka när vi har bollen.

I bortapremiären hade VSK ett enormt bortastöd och inför morgondagens hemmapremiär förväntas storpublik, något som Gabrielsson hämtar energi i.

– Det är det man älskar här i VSK, våra fantastiska fans. Man längtar till att få gå ut på Solid, se tifot, allt folk och sedan känna hur de pushar oss igenom matchen. Det är hur fränt som helst.

HEMMAPREMIÄR
VSK Fotboll – IK Brage
Tisdag 9/4 19.00
Solid Park Arena

Köp din biljett till matchen här >>>
Läs mer om Folkets Marsch här >>>Dan Kiwii Persson