Välkommen Simon Käll – ny fystränare i akademin

VSK Fotboll stärker upp organisationen kring akademin och idag välkomnar vi Simon Käll till VSK Fotboll. Simon kommer att jobba med det fysiologiska och fysiska. – En fantastisk möjlighet att kunna kombinera min största hobby med mitt framtida yrke, säger Simon.

På dagtid studerar Simon Käll fysioterapeutprogrammet vid Mälardalens Högskola och har ett stort fotbollsintresse.

– Jag flyttade hit på grund av studier, jag har pluggat i två år och tar examen i maj. Fotboll har alltid varit ett stort intresse i mitt liv, jag lirade själv från att jag var sex tills jag var 19. Då slutade jag på grund av egna skador och det var så jag fick upp ögonen för det här yrket via god kontakt med en fysioterapeut.

Simon kommer hålla till i akademin och hjälpa till med flera saker där han kommer vara nere två gånger i veckan.

– Jag ska hjälpa till med helheten i det fysiologiska och fysiska. Både förebyggande träning, tränings- och matchvärmningar, undersökning av skadade spelare, behandling av skadade spelare och jobba förebyggande med sånt som tejpning.

Vad betyder det för dig att ta möjligheten?
– Det är en fantastisk möjlighet att kunna kombinera min största hobby och intresse i fotbollen tillsammans med mitt framtida yrke. Jag kommer få bra erfarenheter och lära mig mer om ansvar, gruppdynamik, hålla i delar av träning och fortsätta utveckla min kunskap inom området.

Vad vet du om VSK sedan innan?
– Jag vet att det är en stor och anrik klubb som varit med länge och legat i toppen. Man har en ambition om att sträva uppåt, det märkte jag direkt när jag kom hit. Fokus är framåt och utveckling hela tiden.

Fakta
Namn
: Simon Käll
Född: 15 maj 1994
Utbildning: Studerar fysioterapeutprogrammet vid Mälardalens Högskola

 

LÄS MER: Välkommen Herman Ottosson – ny akademichef
LÄS MER: Välkommen Tom Andersson – ny ledare i akademin

Dan Kiwii Persson