Välkommen Tom Andersson – ny ledare i akademin

Igår presenterades Herman Ottosson, ny akademichef. Idag välkomnar vi Tom Andersson, ny ledare i akademin, till VSK Fotboll. – Vill utmana mig själv som ledare, säger Tom.

Tom Andersson flyttar till Västerås från Göteborg där han varit tränare i Angered MBIK:s U16.

– Jag kommer senast från Angered MBIK där jag varit i fyra år, utöver ledarrollen har jag även varit koordinator och ansvarat för sociala medier. Det har varit mycket mer än att vara tränare, ett stort samhällsansvar gentemot killarna där jag hjälpt till att hålla koll på kost och studier.

Den bakgrund Tom har som ledare är åren i Angered, men han har också en fotbollskarriär bakom sig. Nu ansluter han till VSK Fotbolls akademi och kommer jobba tätt med de övriga ledarna.

– Jag var uppe för någon helg sedan och pratade mycket med Martin (Falk), Ariton (Curoja) och de andra ledarna. Det är en extremt utvecklande miljö att jobba i och jag tror att vi kommer kunna göra många bra saker framöver.

Vad tror du att du kommer kunna bidra mest med?
– Mina spetsegenskaper ligger i elitförberedande tänket och professionalism med helhetsbild och detaljer. Jag hoppas kunna ta min utbildning till nästa nivå och utvecklas under året.

Vad var det som lockade med VSK?
– Dels är det spelarna, Västerås känns som en outforskad mark med oslipade diamanter. Sen utmaningen att utmana mig själv som ledare med att komma till en ny miljö och nya människor runtomkring.

Utöver att vara ledare i akademin kommer Tom jobba som elevassistent på mellanstadiet.

Fakta
Namn
: Tom Andersson
Född: 25 april 1993
Tidigare klubbar: Angered MBIK, Gunnilse IS
Utbildning: Pågående Uefa B-utbildning

Dan Kiwii Persson