”Springa på stränderna”

I torsdags förra veckan blev det officiellt att Simon Johansson fortsätter minst ett år till i VSK Fotboll, detta efter en skadefri- och rekordsäsong. – Det är där jag spelar som bäst, säger Simon Johansson om sin mittfältsposition.

Simon debuterade för VSK Fotboll hemma mot Vasalunds IF den 16 april 2012, då som 19-åring, och han blickar tillbaka på några turbulenta år men blickar också mot en positiv framtid.

– Det har varit en berg-och-dalbana med ekonomiska kriser och andra negativa grejer, nu är det mer positivt vilket jag är väldigt tacksam för. Jag hoppas att det fortsätter gå uppåt, både för mig men framförallt för klubben.

Simon spelade 25 av 26 seriematcher från start i en säsong som innebar personligt poängrekord med sju mål och tio assist.

– Säsongen var superbra, framförallt att jag fick vara skadefri. Foten jag opererat kändes bra hela säsongen och baksidorna som jag haft problem med tidigare kändes inte av. Jag fick spela i princip alla matcher på min bästa position som mittfältare, det är där jag hör hemma och det är där jag spelar som bäst.

Under säsongen klev Simon också över 10 000 spelade minuter i division ett, en serie han kan utan och innan.

– Jag känner mig rutinerad i det seriesammanhanget och känner att jag lär mig mer och mer vad som krävs för varje år. Säsongen som var, var överlägset bäst och det är klart att det är en fördel med all rutin.

Efter en rekordsäsong spekulerades det i sociala medier om Simon Johanssons framtid i VSK i division ett, eller om han skulle ta klivet högre upp i seriesystemet.

– Jag vill gå upp med VSK, men jag ser det också som att klubben behöver gå upp för att jag ska stanna kvar. Jag vill göra en supersäsong och gå upp, att spela med VSK i Superettan vore en dröm, säger Simon och fortsätter.

– Går vi upp gör jag gärna en Johan Svensson och stannar länge i klubben.

Under december månad har laget träningsledigt från varandra men spelarna har fått träningsscheman från Claes Hellgren och Hans Johansson. Simon väljer att köra sin decemberträning tillsammans med P-O Olsson.

– P-O Olsson är en gammal friidrottslegend och jag kör mycket styrka och snabbhet med honom. För mig är decemberträningen jätteviktig, även om fysträning kan vara tråkig så blir fotbollen så mycket roligare sen om man förbereder sig tillräckligt.

December innebär också semester och några spelare väljer att stanna hemma medan andra reser runtom i världen.

– Jag åker till Thailand i tre veckor. Först tänker jag ta ledigt några dagar för att återhämta kroppen lite, sen blir det att göra igång igen. Det blir mest att springa på stränderna, gå upp tidigt innan solen gått upp och springa. Det låter faktiskt lite härligt också.

Med semester bara runt hörnet så finns ändå tankarna på säsongen 2018 nära till hands.

– Jag ser jättepositivt på kommande säsong. Jag hoppas vi får en ny bra tränare, någon spelare, sen tycker jag att vi är fulländade som lag. Vi har en bra befintlig trupp som jag hoppas utvecklas ännu mer under vintern, när serien startar i april ska vi vara redo att ta klivet upp.

Fakta
Namn: Simon Johansson
Totalt antal matcher i VSK (seriespel): 133
Totalt antal spelminuter i Div.1: 10 891
Totalt antal mål (seriespel): 15
Totalt antal varningar (seriespel): 7
Totalt antal röda kort (seriespel): 0
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med VSK Fotboll, 1 år

 

LÄS MER”Om det inte finns någon konkurrens så tar man sig inte långt” – Robin Blommé förlänger med VSK Fotboll

Dan Kiwii Persson