”Om det inte finns någon konkurrens så tar man sig inte långt”

Efter en säsong med hård konkurrens blickar Robin Blommé mot 2018 med en bit av revanschlusta. – Det är inte så ofta man är motiverad inför en försäsong, säger Blommé.

Efter en tids förhandling mellan klubben och Blommé blev det i förra veckan klart att han skriver på för minst ett år till i VSK Fotboll.

– Det var min förhoppning och önskan att vi skulle skriva ett nytt kontrakt. VSK är egentligen det enda lag jag vill spela i så det känns skönt att det blev klart tillslut.

Under säsongen 2017 blev det 13 starter och två inhopp i norrettan för Robin Blommé, detta efter hårdare konkurrens från sommaruppehållet och skadeproblem under hösten.

– Det kändes bra under våren. Jag hade en startplats, det gick rätt bra för laget och det kändes bra ihop med Calle (Svensson) som jag främst spelade ihop med. Sen höjdes konkurrensen under sommaren, det i kombination med en skada gjorde att det inte blev det så mycket speltid under hösten.

Det blev aldrig någon klarhet med vad det var för skada Blommé drabbats av, men efter ett tag blev det bättre och nu känner han inte av skadan någonting.

– Det var en mystisk skada i knät, det var inget som hade gått sönder som man först trodde. Det var något som skapade en irritation, när det försvann så blev det bättre pö om pö. Jag var med de två sista veckorna av matchsäsongen och hoppade in i sista matchen mot Sandviken, då kändes knät 100 igen.

 

Nu väntar en, förhoppningsvis, skadefri försäsong för att bygga upp kroppen ordentligt inför seriestarten i april 2018.

– Det känns väldigt motiverande med en försäsong ihop med Claes (Hellgren) och ”Hansken” (Hans Johansson) och det är inte så ofta man är motiverad inför en försäsong som ofta innebär tuff och tråkig träning, säger Blommé och fortsätter.

– Jag hoppas att man kan pressa lite gränser och se vad det blir för effekt av det, det känns motiverande att gå in i en försäsong med känslan att vi kan bli tuffa rent fysiskt att möta 2018.

Under december är det träningsfritt från laget och spelarna får sköta träningen själva, med hjälp av ett träningsschema från Claes och Hans. För Blommé blir det lite alternativ träning.

– Det blir lite vila och läka kroppen samtidigt som jag spelar padel och annan träning för att hålla igång. Det är skönt mentalt att koppla av från själva fotbollen för att vara sugen när man väl drar igång igen.

Konkurrenssituationen för 2018 ser likadan ut som under hösten 2017, men det ser bara Blommé positivt på.

– Jag har alltid sagt och hävdat att om det inte finns någon konkurrens så tar man sig inte långt. Det känns inspirerande att vi är fler som tävlar om platserna, det gör att man inte kommer slappna av. De två eller tre som spelar kommer vara på tå för att det alltid finns någon som jagar en, det kommer driva fram något bra.

Hur ser du på säsongen 2018?

– Det känns som att det är nu det ska hända. Vi har haft en grupp som blivit bättre och bättre, får vi bara behålla stora delar av truppen så ser jag bara positivt på 2018. Det kommer in en ny tränare som antagligen kommer göra några förändringar mot hur vi agerat de två senaste säsongerna. Kurvan pekar uppåt och vi känner att vi har mer att hämta ut, vi måste gneta oss till fler poäng och uddamålssegrar när det inte ser så fint ut men som är viktiga i slutändan.

Fakta
Namn: Robin Blommé
Totalt antal matcher i VSK (seriespel): 111
Totalt antal spelminuter i Div.1: 8 132
Totalt antal varningar (seriespel): 19
Totalt antal röda kort (seriespel): 3
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med VSK Fotboll, 1 år

 

LÄS MER: ”Springa på stränderna” – Simon Johansson förlänger med VSK Fotboll

 

 

Dan Kiwii Persson