Seriefinal mot Carlstad på Solid – ”Vi räds inget motstånd”

I media har det i veckan handlat mycket om den stundande seriefinalen mellan VSK Fotboll och Carlstad United. – Vi kommer bara lyfta oss av att det är seriefinal, säger manager Tor-Arne Fredheim inför matchen.

Efter det sista träningspasset inför varje match sätter sig Tor-Arne och går igenom olika scenario som kan ske i matchen.

– Det är det sista jag gör efter att vi satt gameplan och så vidare, att fundera hur matchen kan gestalta sig. Man funderar ut olika scenario med vad som kan ske så att man är förberedd och har olika handlingsplaner, för under en match går det väldigt fort.

VSK har tränat på efter Umeå-matchen, ingen vilodag utan istället lugnare pass.

– Vi har tränat bort resan ur benen och haft lite lugna och taktiska pass. Vi brukar ha en vilodag, men det hade vi i måndags så vi har kört på. Vi förbereder oss inte något annorlunda mot någon annan match utan vi har legat på låg belastning de här dagarna.

Ettan mot tvåan i serien. En riktigt het seriefinal med andra ord. Carlstad har gjort flest mål i serien med 29 mål på tio matcher, VSK har gjort 20 mål på lika många matcher.

– Carlstad spelar väldigt varierat, de ändrar lite grann till varje match och tittar på motståndarnas svagheter och styrkor. Generellt vill de spela genom Jernberg-bröderna och längst fram har de en kreativ spelare i John Junior som kan göra det oväntade. Carlstadsspelarna känner varandra väldigt bra då de i princip spelat med samma lag varje match, det är ett samspelt lag på det sättet.

I och med att det är en seriefinal tror Tor-Arne att båda lagen kommer vill ta hem alla tre poängen.

– Jag tror att matchen kommer att bölja fram och tillbaka, båda lagen har många poäng i förhållande till de övriga så jag tror att båda kommer gå för vinst. Alla matcher jag sett med Carlstad har böljat fram och tillbaka.

Poängen är viktiga för båda lagen, så pass viktiga att det bara är det som gäller i matchen.

– I en seriefinal är poängen alltid viktigare än hur det ser ut i spelet och hur målen ser ut. Det är viktigt för oss att steppa upp från förra matchen och visa att vi är ett bra lag som kan hota på alla möjliga sätt. Det viktigaste av allt på planen är att ta kampen, att verkligen ge allting en sån här match. Ge allt och lite till.

Tor-Arne skickar även en passning till Carlstad.

– Vi är starka på Solid och räds inget motstånd även om det nu vankas seriefinal. Vi ska hantera alla motstånd och vi kommer bara lyfta oss av att det är seriefinal.

 

Här köper du biljett till VSK Fotboll – Carlstad United
Dag
: Söndag 10 juni, 2018
Tid: 17.00
Plats: Solid Park Arena, Västerås
Klicka här för att köpa biljett till matchen >>>

För dig som inte kan vara på plats på Solid Park Arena så sänds matchen både på Ettanfotboll.se och VLT.se
Ettanfotboll >>>

LÄS MER: Gästkrönika signerad Fredrik Persson-Lahusen
LÄS MER: Studenterbjudande mot Carlstad United
LÄS MER: MATCHENS VARA ⚽?
LÄS MER: Se det sjunde avsnittet av #roadtosuperettan nu!

Dan Kiwii Persson