Seriefinal i Karlstad – ”Det kommer bli ett högt tempo”

Det vankas seriefinal i Karlstad imorgon när VSK Fotboll ställs mot Carlstad United. En viktig match för båda lagen i jakten på Superettan. – Det är en sån här match man vill spela, säger Thomas Gabrielsson inför matchen.

Det är en intensiv matchperiod VSK Fotboll är inne i nu, därav valde man att byta ut tio spelare till Svenska cup-mötet mot IK Brage i torsdags.

– Det har varit en bra vecka där vi kunnat belasta spelarna på ett klokt sätt inför den här matchen och där vi roterade spelare kraftigt mot Brage.

Lagen möttes i en oavgjord seriefinal i början av juni, nu är det återigen en seriefinal som väntar. Där VSK ligger en poäng före Carlstad United inför matchen.

– Det är en sån här match man vill spela. Vi är jättetaggade och ser fram emot den här matchen. Varje match är viktig, men en seriefinal är en seriefinal.

I en intervju på hemsidan igår berättade Kevin Custovic att han förväntar sig en tuff match, något Gabrielsson håller med i.

– Ja självklart, det kommer bli en tuff match. Det är två lag som kommer att vilja anfalla och det kommer bli ett högt tempo. Vi behöver vara skärpta i både offensiven och defensiven.

Många förväntade sig att se forwarden Emir Smajic i cupmatchen mot IK Brage, men när laguppställningen presenterades fanns Emir varken på planen eller bänken. Tidigare under veckan fick Emir en känning som gjorde att man inte ville riskera någonting i cupmatchen. Men här kommer ett glädjande besked.

– Han tränade för fullt igår och idag, så han är tillgänglig för spel imorgon.

Carlstad United – VSK Fotboll
Söndag 26/8 15.00
Tingvalla IP

Se matchen på Ettanplay.se, klicka här >>>
Allstar Västerås visar alla bortamatcher – Boka ditt bord på Allstar idag och se matchen tillsammans med våra grönvita vänner. Klicka här för att boka >>>

LÄS MER: ”Vi är bästa vänner där inne” – Kevin Custovic

Dan Kiwii Persson
Foto: Lars Stegnell