Nykomling väntar på hemmaplan – ”Det är så vi vill ha det”

Säsongens andra hemmamatch väntar när nykomlingen Rynninge IK kommer till Västerås och Solid Park Arena på fredagskvällen. – Det är oerhört viktigt, säger Tor-Arne Fredheim om bredden i VSK.

VSK kommer från en fantastisk start på säsongen med tre vinster av tre möjliga. Nu vill laget bygga vidare på de tidigare matcherna.

– Det har varit lite tryck på träningarna i början på veckan och mer taktiskt nu under de sista träningarna inför matchen.

Hur mycket förändrar ni rent taktiskt från match till match?

– Det gör vi inte så mycket utan vi jobbar i princip på samma saker varje gång, det är mer att vi tittar på smådetaljer som motståndaren gör bra och där vi måste försvara oss på ett bra sätt. Mest blir det anfallsspelsmässigt kring hur vi ska anfalla.

En hemmamatch mot en nykomling kan tyckas som en enkel match. Men efter att ha matchats mot flera nykomlingar i division 1 under försäsongen vet TAF, Thomas Gabrielsson och spelarna att det kommer krävas ett hårt jobb.

– Vi har mött Karlslund och Forward och de var riktigt bra, Rynninge är nog strået vassare än dem. De har spelare som varit med högre upp och som gillar såna här matcher där det händer lite och är mycket folk. Bland annat Johannes Gustafsson, Emil Berger och Kristoffer Näfver.

Det har skett små förändringar i startelvan under de tre inledande matcherna och såhär tänker TAF kring laguttagningarna.

– Man får känna av vilka som är pigga och som ska in och få speltid, nu har Koyar (Salimi) sett riktigt pigg ut och inte fått någon speltid alls så det är klart att man är sugen på att se honom. Det är oerhört kul att de som inte fått spela något går in och visar att det är dags för dem, det är många med Koyar i det.

I förra helgens match mot Arameisk-Syrianska var det just två inhoppare som avgjorde matchen, Filip Tronêt och Rinor Nushi.

– Det är så vi vill ha det. Att vi löper mycket i både anfall och försvar och har vi inte avgjort så har vi killar som kan komma in och avgöra, det är oerhört viktigt.

Här köper du biljett till VSK–Rynninge
Dag
: Fredag 27 april, 2018
Tid: 19.04
Plats: Solid Park Arena, Västerås
Klicka här för att köpa biljett till matchen >>>

För dig som inte kan vara på plats på Solid Park Arena så sänds matchen både på Ettanfotboll.se och VLT.se
Ettanfotboll >>>
VLT.se >>>

LÄS MER: Forwarden tillbaka i full träning – ”Det är helt upp till tränarna”
LÄS MER: Kundtryck i VSK Shop – som slog försäljningsrekord: ”Laddat för att möta fortsatt stor efterfrågan”

Dan Kiwii Persson