Forwarden tillbaka i full träning – ”Det är helt upp till tränarna”

VSK Fotboll har gått som tåget inledningsvis i division 1 norra med tre vinster på tre matcher. En som stått på sidan och kollat på är forwarden Emir Smajic som nu är tillbaka i full träning. – Det känns jättebra att vara tillbaka, säger Emir själv.

I början av juli förra sommaren stod det klart att Emir Smajic valde att återvända till VSK efter några år i Östersunds FK, IF Brommapojkarna och Achilles ’29. Det blev totalt sju matcher, fem från start, för Emir under höstsäsongen. Nu är han, efter en försäsong som avslutades med känning i baksidan, tillbaka i full träning.

– Det känns jättebra att vara tillbaka. Det har varit tråkigt som vanligt med rehab men man vänjer sig. Vi har tagit det lugnt och försiktigt för att få bukt med känningen och har inte stressat fram någonting.

I måndags var Emir tillbaka i full träning och gjorde under onsdagen sitt andra pass efter skadan.

– Skitkul, nu är man tillbaka och vill bara spela och träna. Men man ska nog vara försiktig fortfarande så att man inte drar upp någonting.

Serien är tre matcher lång och Emir har njutit när han stått på sidan och sett VSK spela fotboll.

– Det har varit fantastiskt, det har gjort att jag inte behövt stressa så mycket heller, säger Emir med skratt i halsen och glimten i ögat.

Hur ser du på konkurrenssituationen på forwardssidan?

– Det är med sån här konkurrens man vinner serier, precis såna här situationer när man nästan har två startelvor och ingen vet vilka som ska spela. Det är det som krävs över 30 matcher, man måste ha en bred trupp och spelare som kan komma in och avgöra matcher. Så som Tronêt och Nushi gjorde senast, det är det som kommer avgöra i längden.

På forwardspositionerna har VSK en hel drös med spelare. Douglas Karlberg, Karwan Safari, Rinor Nushi, Brian Span, Filip Tronêt, Koyar Salimi och Emir Smajic. Då finns det även några mittfältare som kan spela på forwardspositionerna. Forwards med olika egenskaper.

– Det gör det hela ännu bättre, då har man mer att välja på beroende på vad man vill uppnå med sitt spel. Det är angenäma problem för Tor-Arne (Fredheim) och Thomas (Gabrielsson).

Tor-Arne har varit manager för VSK Fotboll i fyra månader och har satt sin prägel på laget. Tillsammans med Thomas Gabrielsson har man lett laget till den bästa starten på 22 år.

– Vi har kanske den bästa truppen VSK haft på många, många år. Vi har killar som är hungriga, erfarna och det finns en stor variation i truppen. Vi trivs bra ihop och har väldigt roligt i omklädningsrummet.

För egen del, när tror du att du kan vara tillbaka på planen i en tävlingsmatch?

– När ledarstaben känner för det, när de tycker att det är dags. Jag är redo att träna fullt och har två pass i benen. Det i sig är inte mycket men jag har sprungit och tränat på utanför fotbollsplanen. Det är klart att det är lite kvar, men det är helt upp till tränarna.

På fredag ställs VSK mot nykomlingen Rynninge IK. Oavsett om Emir startar, börjar på bänken eller ser matchen från läktaren är han säker på sin sak.

– Det är inget snack, vi ska in och köra över dem med vilja och den kompetens som vi besitter i truppen.

Här köper du biljett till VSK–Rynninge
Dag: Fredag 27 april, 2018
Tid: 19.04
Plats: Solid Park Arena, Västerås
Klicka här för att köpa biljett till matchen >>>

 

Dan Kiwii Persson