Läs mer..." />

Nu drar eAllsvenskan igång

Den första matchen av eAllsvenskan 2020 är lottad och klar! VSK som representeras av William Fernström och Elias Forsling, ställs i den första omgången mot Trelleborgs FF på onsdag klockan 20:00.
– Vi har väntat länge sedan vi skrev på för VSK, detta ska bli spännande, säger duon.

Den första matchen som spelas på onsdag förklaras enklast som en kvalmatch till det officiella gruppspelet av eAllsvenskan som drar igång 9-10 april. Baserat på VSK:s resultat i kvalet avgör det vad duon får för motståndare i gruppspelet.
– Det känns bra att eAllsvenskan äntligen ska dra igång, känns som att vi har väntat ett bra tag sedan vi skrev på för VSK, det ska bli spännande, säger duon.

William och Elias ställs mot Trelleborg i den första omgången, Trelleborg är precis som VSK nykomlingar till eAllsvenskan i år.
– Vi har inte jättebra koll på Trelleborg, det jag vet är att de har en duktig spelare som jag mött några gånger innan. Spelar vi på vår toppnivå bör vi vinna, men det finns absolut ingen underskattning från vår sida, säger Elias.

Vad är er målsättning med kommande säsong?
– Målsättningen är slutspel. Mina styrkor är framåt och Elias är bra i det defensiva spelet, så vi kompletterar varandra. Sen kan allt hända i ett slutspel, men var så säkra på att vi har några ess i rockärmen att plocka fram när slutspelet kommer, säger William.

Duon är eniga om att Hammarby, Häcken och Örgryte är de största utmanarna kommande säsong – trots att Malmö FF vann serien i fjol.
– Hammarby, Häcken och Örgryte har varit bäst hittills i år så dem ser vi som de största utmaningarna för oss. Sen kan man inte sticka under stolen att Malmö vann förra året, de ligger precis under Hammarby, Häcken och Örgryte på förhand skulle vi säga, berättar duon.

Kvalet kommer livesändas av Twitch. Twitch eller Twitch.tv är en webbplats för direktsänd videoströmning. Det krävs inget abonnemang för att få tillgång till Twitch, tjänsten är helt gratis.

Det officiella gruppspelet som börjar 9-10 april kommer sändas av Dplay, där även VSK Fotbolls matcher kommer sändas under säsongen.
Köper du Dplays månadsabonnemnag ”Dplay Total” via denna länk går en provision till VSK Fotboll som hjälper klubben ekonomiskt.

Om eAllsvenskan
eAllsvenskan är Sveriges största professionella FIFA-tävling, och en del av FIFA 20 Global Series. Klubbar från Allsvenskan och Superettan gör upp om titeln och prispengar, men även rankingpoäng i jakten på en plats i världsmästerskapet FIFA eWorld Cup.

20 svenska elitklubbar kommer delta i årets upplaga av eAllsvenskan: AFC Eskilstuna, AIK, BK Häcken, Degerfors IF, Djurgårdens IF, GIF Sundsvall, Hammarby IF, Helsingborgs IF, IF Elfsborg, IFK Norrköping, IK Sirius, Jönköpings Södra IF, Kalmar FF, Malmö FF, Norrby IF, Trelleborgs FF, VSK Fotboll, Örebro SK, ÖIS och Östers IF.

VSK eSport och eAllsvenskan i sociala medier
Följ @vskesport på Instagram och Twitter. eAllsvenskan följer du via @eAllsvenskan på Facebook, Twitter och Instagram samt under hashtaggen #eAllsvenskan.

Läs mer om VSK:s e-sportsatsning här.

Hampus Lundskog