VSK klart för eAllsvenskan

VSK gör en e-sportsatsning och blir ett av lagen i eAllsvenskan i fotboll säsongen 2019/2020. De professionella FIFA-spelarna Elias Forsling och William Fernström kommer att representera VSK i kampen om SM-guldet.

Idag är e-sport en av de snabbast växande sporterna i världen. Sverige är ledande i Europa och har redan hundratusentals utövare. Utöver Super Bowl och VM i herrfotboll är det få evenemang som lockar större publik än under de största e-sportmästerskapen.

eAllsvenskan är ett samarbete mellan Svensk Elitfotboll, DreamHack och Discovery. Planeringen för kommande säsong är i full gång och mellan 12-18 lag kommer att göra upp om SM-medaljerna. Seriestarten väntas ske i månadsskiftet november-december.

– Det här är på väg att bli en folkrörelse, e-sporten växer så det knakar och lockar ständigt nya spelare, ny publik och nya marknadsinvesteringar. Vi ser fram emot att bli en del av e-sporten i Sverige, säger Andreas Dayan, klubbchef i VSK Fotboll.

”Vi ser fram emot att bli en del av e-sporten i Sverige. Vi vill driva intresset för VSK i fler kanaler.”

— Andreas Dayan, klubbchef

– Vi vill kunna driva intresset för VSK i fler kanaler för att bygga varumärket, nå ny publik och skapa fler möjligheter till marknadsintäkter. Det blir intressant att följa och utvärdera debutsäsongen på alla plan, säger Andreas Dayan.

VSK kommer att representeras av Elias Forsling och William Fernström. Två professionella FIFA-spelare som båda har erfarenhet av eAllsvenskt spel.

– VSK gör en seriös satsning och vi går in med ett bra team. William är bra framåt och mina styrkor ligger framförallt i det defensiva spelet, så vi kompletterar varandra. Målet är att gå till slutspel och sen ta det där ifrån, säger Elias Forsling.

– Det känns riktigt kul att få representera VSK. Vi går in för att vinna och jag tror att chanserna är bra, vi vet vad vi kan. Nu gäller det att lägga ner timmarna som krävs för att spela ihop oss och få koll på motståndarna inför seriespelet, säger William Fernström.

Om eAllsvenskan
eAllsvenskan är Sveriges största professionella FIFA-tävling där några av de största klubbarna i Allsvenskan och Superettan gör upp om titeln och en ranking i kvalet till världsmästerskapet eWorld Cup. Tolv svenska elitklubbar deltog i den första upplagan av eAllsvenskan som avgjordes den 25 maj och vanns av Malmö FF. Klubbarna representerades av Sveriges bästa FIFA-spelare fördelade mellan AIK, Djurgårdens IF, Hammarby IF, Örebro SK, Östersunds FK, GIF Sundsvall, Örgryte IS, BK Häcken, Helsingborgs IF, Jönköpings Södra IF, Malmö FF och AFC Eskilstuna.

VSK eSport och eAllsvenskan i sociala medier
Följ @vskesport på Instagram och Twitter. eAllsvenskan följer du via @eAllsvenskan på Facebook, Twitter och Instagram samt under hashtaggen #eAllsvenskan.