Grönvitt tar bussen till Umeå – ”Perfekt uppladdning”

På nationaldagen ställs VSK Fotboll mot Umeå FC på bortaplan och man laddade upp med en lunchträning på Solid Park Arena innan en bussresa väntar. – Det kommer bli krig och hårt jobb för att få med sig poängen, säger manager Tor-Arne Fredheim inför matchen.

Umeå FC ligger på niondeplats i serien och är det lag som spelat flest oavgjorda matcher hittills, fem till antalet.

– Det är ett bra hemmalag som inte förlorat hemma än, de har haft lite svårt att avgöra matcher och har därmed fem oavgjorda. Men de har en jämnhet och en tro på det de gör, det finns en bra blandning i laget så vi kan förvänta oss en tuff match.

För VSK:s del kommer man från en seger hemma mot Team TG i lördags, men det är fortsatt ett gäng uppsatta på skadelistan och Jonas Hellgren missar onsdagens match på grund av avstängning efter tre gula kort i serien.

– (Robin) Blommé är tillbaka och Jonas är avstängd, det är det som är förändringen från senast. Att Robin är tillbaka gläder oss såklart.

Filip Tronêt, Birhim Sarr, Rinor Nushi, Dennis Botchey och Fredrik Lundqvist saknas alla på grund av skador.

En viktig bortamatch mot Umeå FC och seriefinal hemma mot Carlstad United på söndag, hur går tankarna kring laguttagningarna?

– Robin (Blommé) går in istället för Ilir (Berisha), det för att Ilir inte ska överbelastas. (Carlos) Moggia går in istället för Jonas, sen kanske det blir någon förändring till.

Grönvitt vilade under måndagen och genomförde ett lunchpass innan avfärd norrut.

– Vi hade ingen taktisk träning idag utan en mer generell då vi var lediga igår. Det är en intensiv månad med sju matcher under juni och jag tittade på grabbarna idag om nån var trött, sliten eller hängig men alla visade pigga ben och hunger. Efter en vinst känner de inte av så mycket, skrattar Tor-Arne.

Umeå FC har gjort elva mål och släppt in tolv under de inledande nio matcherna.

– Det kommer bli en jämn historia, ett mål upp till något av lagen. Det kommer bli krig och hårt jobb för att få med sig poängen, det är jag helt övertygad om. Rent uthållighetsmässigt blir det en prövning för oss, vi måste ha ett bra passningsspel och hög nivå när vi har bollen för att kunna såga oss igenom Umeå.

Just nu sitter laget i en buss norrut. Middag väntar i Sundsvall och övernattning i Örnsköldsvik.

– Vi är framme på hotellet vid nio så normal sömn väntar, sen är det drygt en timme med buss till matchen imorgon. Det är en perfekt uppladdning.

Umeå FC – VSK Fotboll
Onsdag 6/6 14.00
Umeå Energi Arena SOL

Se matchen på Ettanfotboll.se, klicka här >>>

LÄS MER: En intensiv vecka är inledd – ”Vi är förberedda på det”

Dan Kiwii Persson
Foto: Lars Stegnell