En intensiv vecka är inledd – ”Vi är förberedda på det”

I lördags vann VSK Fotboll hemma mot Team TG, på onsdag ställs VSK mot nästa Umeålag när man åker norrut för match mot Umeå FC. – Det är tre poäng som gäller, säger Douglas Karlberg inför onsdagens match.

VSK har inlett med åtta segrar på nio matcher och toppar Division 1 norra när en intensiv vecka är inledd.

–Vi har startat otroligt bra, det var synd att vi torskade den där hemmamatchen men samtidigt kan det inte ha gått mycket bättre än det gått. Man kanske inte kan vinna alla matcher, säger ”Dogge” med glimten i ögat.

Karlberg anslöt till VSK Fotboll från moderklubben Skiljebo SK inför säsongen och forwarden berättar om den största skillnaden mellan division ett och två.

– Det är mycket högre tempo och folk är generellt mer seriösa här. Är man fysiskt förberedd så är det inga större problem att det är hårdare i närkamper, men det är definitivt skillnad mellan tvåan och ettan.

”Dogge” har stått för fyra mål i serien hittills och har utöver det både skapat lägen åt sig själv och sina medspelare.

– Det är jättekul att få förtroendet och att ha startat samtliga matcher i ett lag med tuff konkurrens. Det är alltid kul att bidra till laget.

Nu spelar VSK tre matcher på nio dagar, den första av dessa spelades i lördags och Grönvitt vill bygga vidare på den vinsten mot Umeå FC.

– Alla poäng är lika mycket värda och onsdagens match är lika viktig på det sättet. Det är tre poäng som gäller, det är inte kul att ha en lång resa utan tre poäng hem.

VSK har förberett sig ordentligt inför den tuffa veckan man är inne i.

– Det är klart att det blir jobbigt om man spelar alla tre matcher, men vi har lagt upp det bra träningsmässigt och är förberedda på det här. Det blir kul med mycket fotboll.

Förutom en seriefinal mot Carlstad United på söndag är dagen speciell för Douglas Karlberg.

– Jag hoppas på mycket publik som sjunger för mig eftersom jag fyller år, skrattar Karlberg innan han fortsätter.

– I övrigt har jag inte så stort fokus på den matchen, det är fullt fokus på onsdagens match.

Här köper du biljett till VSK–Carlstad United
Dag
: Söndag 10 juni, 2018
Tid: 17.00
Plats: Solid Park Arena, Västerås
Biljettlänk >>>

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Lars Stegnell