En händelserik Barnens dag på VSK Fotboll

I lördags bjöd VSK Fotboll in till familjefest under en härlig sommarsol. Hinderbanor, ansiktsmålning och hoppborgar fanns på arenan och dagen avslutades med segerglädje när VSK vann matchen mot IK Frej.

I helgen spelade VSK Fotboll match mot IK Frej och i samband med matchen firades Barnens dag. Matchsponsorn Event Mälardalen fanns på plats med sitt koncept Kids Corner dagen till ära. Hoppborgar, hinderbanor och andra roliga aktiviteter upptog en stor del av området. Nils Schnelzer, 11 år och lillebror Ernst Schnelzer, 6 år var två av barnen som åkte flitigt varv efter varv i rutschkanan.

Nils Schnelzer, 11 år och Ernst Schnelzer, 6 år.

Love Lundqvist och pappa Niqlas Lundkvist var på plats i grönvita tröjor en timme innan avspark för att heja fram laget till seger.
– Det är första matchen som Love följer med, så vi passar på att leka lite innan matchen, säger Niqlas och fortsätter:
– Det är jättebra med Barnens dag, mer sånt!

Love Lundkvist utmanade pappa Niqlas i spel innan det var dags för avspark.
Walther Gustafsson, 10 år och Melwin Svärd, 9 år.

Walther Gustafsson, 10 år och Melwin Svärd, 9 år som till vardags spelar i Irsta P09 passade på att hoppa i borgen innan match.
– Det är superkul! Man kan hoppa och göra en massa volter, sa grabbarna i kör.

Veckan innan innan hade Ebba Eklöf nämnt för sin mamma Agnieszka Jablónska-Eklöf att det hade varit roligt att hjälpa till under en matchdag när VSK spelar, varpå Agnieszka skickade oss ett mejl. Under lördagen kom Ebba till arenan med ett glatt leende och förstärkte teamet i kiosken på sittplats. Tack Ebba för ditt fina initiativ!

Ebba Eklöf tillsammans med en av VSK:s funktionärer Magnus Pontelius.
Felicia Nilsson, 8 år.

Felicia Nilsson, 8 år blev liksom många andra barn ansiktsmålad och lekte på området medan pappa Jimmy fanns på plats som publikvärd.

Mr Mango Foodtruck fanns på ståplats.

Responsen på dagen var riktigt bra tycker klubben.
– Responsen vi fick under och efter dagen har varit väldigt positiv. Det kom över 300 barn till Barnens dag och det blev en riktigt härlig uppladdning inför vårt möte mot IK Frej där det dessutom bjöds på riktigt bra fotboll, säger Ida Björnström, kommunikationschef VSK Fotboll.

Kommer det bli en Barnens dag nästa år också?
– Det är även tanken att Barnens dag ska vara ett återkommande koncept varje säsong. Glada nyheter är att de roliga hoppborgarna från Kids Corner kommer tillbaka! Så det kommer finnas något kul för alla barn innan varje hemmamatch under resterande säsong.

Matchen mellan VSK Fotboll och IK Frej inleddes med en tyst minut för att hedra minnet av Sveriges fotbolls betydelsefulla ledare Lennart Johansson. En stund att minnas den minst sagt positiva inverkan han har haft på svensk fotboll genom tiderna. Läs mer om Lennart Johanssons liv här

VSK Fotboll vann matchen mot IK Frej med 2-0. Läs matchreferatet här.

Fotograf: Alexander Arntsen
Fotograf: Alexander Arntsen