Hemmaseger för Grönvitt

VSK tog säsongens första trepoängare i helgen med 2-0 mot IK Frej som fick se sig besegrade på Solid Park Arena.
– Vi gör en riktigt bra prestation, säger huvudtränare Thomas Gabrielsson.

Grönvitt öppnade matchen riktigt bra i ett högt tempo och spelade med glädje och inspiration. Filip Tronêt gav VSK ledningen redan i matchens femte minut efter att förvaltat ett friläge på bästa sätt, efter en mycket läcker framspelning av Boris Ljevar. Bollen placerades kyligt och distinkt i målvaktens högra hörn. Ledningen kom också att stå sig halvleken ut. Dessvärre så tvingades Jonas Hellgren att bryta matchen efter 23 minuter p.g.a. skada och ersattes av Simon Johansson.

I den andra halvleken avlöser lagen varandra med mer eller mindre kvalificerade målchanser. Men det är VSK som utökar ledningen. Efter att bollen stångats över bortalagets målvakt och mållinje, signalerar linjedomaren mål till hemmapublikens stora glädje. Detta skedde i matchens 61:a minut. Den återstående dryga halvtimmen kontrollerar VSK med en solid defensiv och bjuder till få lägen för gästerna. 2-0 blir alltså slutresultatet och VSK bärgar en mycket skön och stabil hemmaseger.

Huvudtränare Thomas Gabrielsson i en intervju efter matchen:

VSK vinner med 2-0 och tar tre riktigt sköna poäng, vad skulle du säga är den främsta anledningen till att vi vinner mot IK Frej?
– Vi gör en riktigt bra prestation där vi stundtals spelar riktigt bra fotboll. Laget skapar vassa målchanser och vi har en fin balans mellan anfallet och försvaret.

Jonas Hellgren utgick i mitten av första halvleken, rör det sig om en skada eller var bytet en försiktighetsåtgärd?
– Det var främst en försiktighetsåtgärd, vi får se hur läget är med Jonas i veckan.

Hur väl skulle du säga att spelarna förhöll sig till matchplanen idag?Spelarna gör det bra och följer planen väl. Vi försökte hålla oss till den hela matchen även om värmen påverkade stundtals. Trots det så håller spelarna upp presspelet på ett mycket bra sätt.

Skulle du säga att värmen är en faktor som påverkar hur laget vill utföra matchen?
-Värmen är inget som påverkar hur vi vill genomföra matchen, däremot så behöver vi vara smarta och utnyttja pauser under matchen för att fylla på spelarna med vätska och energi vilket såklart är jätteviktigt.