VSK vann mot IK Brage efter dramatik

Jonas Hellgren, Karwan Safari & Filip Tronét firar 2-0-målet

VSK spelade hem alla tre poängen mot IK Brage efter att Brian Span och Jonas Hellgren skrivit in sig i målprotokollet.

Inför matchen var det ett skadedrabbat VSK som skulle ställas mot tabell-fyran IK Brage. David Engström, Anton Fagerström och Pedro Ribeiro var några av spelarna i truppen som var skadefrånvarande. I startelvan genomfördes en förändring då Filip Tronét tog plats från start istället för skadade David Engström.

Det var ett hungrigt hemmalag som klev ut på Iver Arena – vilket syntes direkt. Laget pressade det helgråa bortalaget över hela planen och tog sig till ett par halvfarliga målchanser – men det skulle dröja till den femtonde minuten innan utdelningen skulle komma.

Filip Tronét, som missade den senaste matchen på grund av avstängning, fick bollen längs vänsterkanten och kämpade sig fram till ett inlägg med vänsterfoten som hittade Brian Span på den bortre stolpen. Span mötte inlägget med en nick och bollen letade sig precis förbi Adrian Engdahl i Brage-målet och 1-0 var ett faktum. Målet innebar Brian Spans tredje kasse på lika många matcher.

Efter målet jämnades matchen ut och lagen bytte initiativ med varandra att föra matchen. Bägge lagen lyckades kombinera sig fram i farliga ytor men den avgörande passningen slutade oftast med en blockering av försvarare i respektive lag.

En av de mest aktiva spelarna i den första halvleken var Filip Tronét som löpte konstant och hittade många farliga kombinationsspel längs högerkanten. De stora målchanserna skulle dock utebli och lagen gick in i halvtidsvilan med 1-0 på resultattavlan.

Filip Tronét löper förbi sin försvarare

Inledningen av den andra halvleken fortsatte där den första avslutades, med många embryon till målchanser åt båda hållen utan den perfekta slutprodukten. Närmast kom Ahmed Awad med ett distansskott som Adrian Engdahl lyckades styra undan.

Precis när IK Brage började etablera alltmer spel på Grönvitts planhalva kom det förlösande 2-0 målet i den 65:e minuten. Ahmed Awad tog hand om en högerhörna som skarvades vidare till en fristående Jonas Hellgren som kunde utöka hemmalagets ledning med ett distinkt halvvolley-skott.

Målet kom som en kalldusch för Borlänge-laget som hade förtvivlat svårt att komma upp i samma nivå som man hade strax innan Jonas Hellgrens mål. Sen kom livlinan för bortalaget. Efter att Brage vunnit boll på offensiv planhalva lyckades Anton Lundin ta sig in i straffområdet och fixa en straff. Leonard Pllana förvaltade straffen och med dryga kvarten kvar var det match igen.

De återstående minuterna blev oerhört dramatiska då Brage pressade tillbaka VSK. Man skulle även få två ypperliga målchanser att kvittera tillställningen – men bägge gångerna stod Daniel Svensson i vägen med akrobatiska räddningar och Grönvitt gick segrande ut matchen.

Segern innebär Grönvitts första sedan omgång 6 mot Ljungskile och att laget kliver upp på en tiondeplats i tabellen.

Nästa match för VSK spelas onsdag 12 augusti då laget åker till Vångavallen för att ställas mot Trelleborgs FF – avspark 19:00.