VSK vann i årets första hemmamatch

På ett molnigt Iver Arena vann VSK Fotboll mot Dalkurd FF i årets första hemmamatch. Thomas Askebrand och hans mannar lyckades dra det längsta strået efter mål av Douglas Karlberg och Emil Skogh – slutresultatet skrevs till 2-1 i favör till hemmalaget.

På Iver Arena utspelade sig en match där en hel del spelare fick chansen att visa upp sig, bland annat Viktor Steen, Renan Faustini och Pontus Collander. Dalkurd FF kom till matchen med endast sju spelare i matchtruppen som tillhörde laget i fjol. Med en snittålder på 22.5 år och mycket nya ansikten var det oklart på förhand vad man kunde förvänta sig.
Det vi fick se var ett hungrigt och passningsorienterat Dalkurd FF som kom ut på Ivar Arena. De chanser Dalkurd skapade stoppades dock konstant av Sean Sabetkar. Under den första halvleken var det istället VSK som hade de hetaste målchanserna. Laget vann ofta bollen högt och kom runt på kanterna fint genom Filip Almström-Tähti på högerkanten och Emil Skogh på vänsterkanten. Redan i den tionde minuten kom den första heta målchansen då Douglas Karlberg fick till en fin nick efter inspel från vänsterkanten som målvakten kunde parera med en jätteräddning, Filip Tronét följde upp med ett skott i stolpen. ”Dogge” skulle dock få sin revansch, i halvlekens sista övertidsminut fick han återigen ett inspel från Emil Skogh på vänsterkanten, denna gång förvaltade han chansen med en kontrollerad nick i det vänstra krysset.

Inför den andra halvleken genomförde Thomas Askebrand fyra byten där Pontus Collander, William Videhult, Filip Ottosson och Albin Sporrong byttes in. VSK tog tag i taktpinnen direkt och styrde spelet med löpvillighet och bra presspel vilket ledde till en hel drös med halvchanser. Utdelningen skulle dock komma i form av ett fint tekniskt utfört mål signerat matchens lirare: Emil Skogh. Vänstermittfältaren vek in från kanten och placerade fint in bollen lågt i det högra hörnet som innebar 2-0 till hemmalaget. Efter målet kontrollerade VSK matchen och det var inte förens i slutskedet som Dalkurd började etablera spel på offensiv planhalva igen. Det svartklädda bortalaget lyckas komma till tre farliga målchanser, i två utav dem stod Daniel Svensson för fantastiska räddningar. Efter en tilltrasslad situation lyckades bortalaget få in ett reduceringsmål. Efter målet fick bortalaget energi och låg på för en kvittering, VSK lyckades dock hålla emot och hämta hem säsongens första seger. I dagens match fick vi även se David Engström göra en efterlängtad comeback i det grönvita stället då han byttes in med femton minuter kvar av matchen.

I nästa träningsmatch ställs VSK mot AFC Eskilstuna. Matchen spelas 2020-02-07 kl 14:00 på Tunavallen.