VSK ställs mot formstarkt Nyköping

Det har varit en tung start på höstsäsongen för VSK Fotboll, nu blickar man mot söndagens bortamatch mot formstarka Nyköpings BIS. – Viktigt för mig att se att det lyser i ögonen på spelarna, säger Johan Mjällby inför matchen.

Att VSK startat höstsäsongen tungt förvånar ledarstaben.

– Vi tänker på det här 24 timmar om dygnet och med förvåning har vi sett att det inte har fungerat. Vi har tappat vårt grundspel och när man är i en tung period som nu så gäller det att kavla upp ärmarna och på med blåstället.

Det finns inga genvägar till framgång och för att ta sig ur den här perioden vill Mjällby och ledarstaben att man ska gå tillbaka till grunderna.

– Tunga perioder har alla lag och grupper, de som är starka klarar av att vända en sån här trend och det är det vi jobbar för att göra. Back to basic, komma tillbaka till det som är framgångsrikt i vårt spel och det som ofta fungerat. Vi kan inte köra 1 och 1 i matcher och lämna över ansvaret till andra och försöka göra saker vi inte riktigt klarar av.

Tålamod är ett återkommande ord när undertecknad pratar med Mjällby inför söndagens bortamatch.

– Står det 0-0 i minut 60 så ska vi inte framåt till varje pris, den fällan har vi gått i alldeles för ofta och speciellt nu under hösten. När det inte finns ytor att spela igenom lagdelar så har vi ändå spelat den bollen, och fått omställningar emot oss.

Nyköping har tre raka vinster under höstsäsongen mot VSKs tre raka förluster. Efter en tung start på säsongen så har Nyköping börjat klättra uppåt i tabellen och man ligger nu på niondeplats.

– Nyköping har bra självförtroende i och med att de är obesegrade under hösten, de hade en svår start på säsongen men har i grunden ett bra lag med mycket erfarenhet. Jag tror på en match där bägge lagen lägger mycket omsorg i anfallsuppbyggnaden och inte tar alldeles för mycket risker. Det är viktigt för mig att se att det lyser i ögonen på spelarna, att man räddar upp misstag om det behövs.

På skadesidan ser det bra ut i den bemärkselse att inga fler skador uppstått under den senaste veckan. De som fortfarande är borta från spel är långtidskadade Filip Tronêt, Boris Ljevar och Koyar Salimi , där de två sistnämnda börjat komma igång med träningen.

– De två har börjat lufsa igång men det är en tid innan de kan vara tillbaka i full träning.

 

Nyköpings BIS – VSK Fotboll

Söndag 10/9 16.00

Rosvalla IP

 

Klicka här för att streama matchen >>>

 

Dan Kiwii Persson