VSK säkrade kontraktet när GAIS besegrades!

VSK Fotboll spelar garanterat i Superettan även 2020 efter att laget besegrat GAIS med klara 4-1. När det betydde som mest så klev laget fram och stod för en av säsongernas bästa matcher och dessutom säsongens största seger på hemmaplan. Målskyttar för Grönvitt var Emil Skogh x2, Sean Sabetkar och Douglas Karlberg.

Förutsättningarna var glasklara inför gårdagens match – vinn den och spel i Superettan är säkrat. Matchen började med en superchans för gästerna redan i den tredje minuten där bollen tar i stolpen för att sedan studsa på Anton Fagerström till rensning. Allt eftersom den första halvleken gick så växte VSK in sig i matchen där man var disciplinerade i försvaret och sökte efter att hitta vassa omställningslägen för att såra GAIS försvar. Och i minut 42’ så presenterades just ett sådant läge. Efter att försvaret rensat bollen till Karwan Safari kunde han lugnt och behärskat spela vidare bollen till en djupledsrusande Emil Skoghsom distinkt och stenhårt placerade bollen i det bortre krysset. Otagbart och ett mål av typen snyggare! Ledningen stod sig för Grönvitt halvleken ut.

I den andra halvleken fortsatte VSK att spela på ett liknande sätt som i den första och man fortsatte att skapa sig lägen. I minut 59’ kunde Sean Sabetkar  trycka in 2-0 efter att bollen studsat och fart i GAIS straffområde. För er med ett gott minne kommer ni även ihåg att Sean gjorde mål på hörna mot GAIS i bortamatchen på Gamla Ullevi i våras. Ibland är det ytterst trevligt när historien upprepar sig. Drygt tio minuter senare så kunde Emil Skogh titulera sig tvåmålsskytt efter att ha tryckt in 3-0 från nära håll. Inbytte Douglas Karlbergfick även han göra mål då han enkelt vann bollen från en försvarare i GAIS och behärskat placerade in 4-0. På stopptid kunde GAIS reducera men det hjälpte föga för bortalaget. VSK säkrade kontraktet och GAIS får kämpa vidare.

Segern betyder för VSK att man slutar på en tiondeplats i årets Superetta. Man kan inte avancera uppåt till nian Halmstad BKsom står på 40 poäng och man har för bra målskillnad för att tappa placeringen till just GAIS eller Trelleborgs FF.

Detta var årets sista hemmamatch för VSK men det återstår en match i Superettan! På söndag den 3 november möter man IK Brage på Domnarvsvallen som jagar en plats i Allsvenskan.VSK Sportsanordnar bussresa till årets sista match, så passa på att ta chansen att se Sportklubben för sista gången i år och ge killarna ett varmt stöd!