VSK Fotbolls akademi på plats 30 – före flera Allsvenska klubbar

I veckan blev siffrorna och stjärnorna för alla certifierade föreningar för 2017 officiella, där ser man att VSK tar sig in på plats 30 av alla föreningar. Före föreningar från både Allsvenskan och Superettan. – Nånstans är det ett bevis på att vi har något bra, säger VSK Fotbolls akademichef Anders Boman.

VSK Fotboll samlade totalt in 1114 poäng vilket motsvarar kraven för tre stjärnor. Ser man till övriga föreningar har VSK fler poäng än Dalkurd FF, Östersunds FK och IK Sirius som spelar i Allsvenskan. Samt Varbergs BoIS, Norrby IF och IK Frej i Superettan.

– Det har jag faktiskt inte tänkt på, men nånstans är det ett bevis på att vi har något bra och förhoppningen är att det ska bli ännu bättre, säger Boman och fortsätter.

– Vi är stolta över att vi når så många poäng för om man kollar rent resursmässigt med andra klubbar så är vi inte i närheten. Vi har lyckats utöka väldigt mycket med ganska små resurser i sammanhanget.

En fördel VSK kan dra av att vara certifierade är att man blir inbjudna till specifika seriespel och cuper.

– SEF använder poängen man har från certifieringen till att bjuda in till vissa serier och cuper, på så sätt är det bra.


Bild från Tipselitkonferensen i Torrevieja.
På bilden: Fredrik Ramström, Kevin Ahlbäck, Anders Boman och Crille Dahlqvist

Hittills i år har alla Tipselitklubbar tillsammans varit iväg på konferens i Torrevieja, vilket också var VSKs första träff med alla certifierade föreningar. Alla träffas kontinuerligt under året där det ofta blir bra utbyten emellan klubbarna i ett sammanhang där det är högt i tak.

Certifieringsmodellen är ny från och med 2018, vilket innebär att kraven höjs och det kommer införas nya punkter.

– Framförallt handlar de nya punkterna kring att klubbarna ska jobba med specialister och video. Även värdegrunden kommer att bli viktigare i certifieringen. Det är viktigt att vi fortsätter arbetet och att vi ser de här punkterna som en viktig del.

Håll fortsatt utkik på hemsidan för spännande nyheter kring akademiverksamhetens vidare utveckling.

Dan Kiwii Persson