Läs mer..." />

VSK Fotboll har initierat en förhandling med Unionen om korttidspermittering

Med anledning av de oroliga tiderna just nu har VSK Fotboll beslutat att inleda en förhandling om korttidspermitteringar enligt det räddningspaket som regeringen i förra veckan presenterade.

Vad är korttidspermittering?
Korttidspermittering kan användas när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av något oväntat. I praktiken innebär det att anställda går ner i arbetstid under en period (permittering) samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd. Anställda får behålla en stor del av sin ordinarie lön under permitteringen och företagets personalkostnader minskar. Systemet används för att undvika uppsägningar och underlätta för företag och organisationer att snabbt komma igång igen när läget vänder. Källa: regeringen.se.

-Vi lever i en osäker tid just nu och behöver se över alla möjligheter att minimera det ekonomiska bortfallet. Vi vet att många av våra partners lider precis som vi i dessa tider och då måste vi förhålla oss till det. Det finns dock ljusglimtar med en stundande ”sommar” premiär och ett väldigt stort intresse för vår verksamhet så jag är väldigt hoppfull inför kommande säsong säger VSK Fotbolls ordförande Christer Blom.

Grönvitts lagkapten Sean Sabetkar fyller i och säger;
-Vi i spelartruppen har valt att göra detta tillsammans för att försöka bidra och hjälpa till under den tuffa situationen som inte bara vi utan även hela samhället står inför. Vi vill också rikta ett stort tack till alla som köper en fiktiv matchbiljett till vår nya kampanj #premiärswishen.
Jag slänger med ett citat som lagets mentor Carlos Gaete Moggia brukar dra upp som är passande i dessa tider
”Ingen kan göra allt men alla kan göra något.”

Detta berör såväl spelare som ledare och all övrig personal. Förhoppningen är dock att detta kan återkallas så snart möjlighet ges.