VSK Fotboll föll med uddamålet mot HBK

Emil Skogh i löpduell med Edvin Kurtulus

En målrik historia slutade med uddamålsseger för tabelltvåan Halmstad BK på Iver Arena.

Halmstad rivstartade på konstgräset i Västerås. Efter en långboll in mot den högra delen av VSK:s straffområde, i en situation där David Engström gick i backen, trillade bollen ned framför Tomas Boakyes högerfot. Yttern tryckte till direkt och skruvade med sin första touch bollen runt en chanslös Anton Fagerström upp i det bortre krysset. 0-1 var ett faktum med knappt tre minuter spelade av matchen.

Grönvitts kvittering kom i den 17 minuten. Filip Tronét vann en 50-50-situation längs högerkanten och avancerade direkt mot straffområdet. Tronét blickande mot boxen där Karwan Safari tog en löpning mot den bortre stolpen. Tronét skickade in ett lågt inlägg som Safari mötte med sin högerfot och vinklade säkert in bollen bakom en chanslös bortakeeper.

Minuten efter VSK:s kvittering stod Fagerström för en fin parad. Halmstad passade sig igenom det grönvita försvaret och tog avslut från högersidan av boxen. Skottet gick mot Fagerströms högerstolpe men målvakten fick ut ett ben och höll ställningen vid 1-1. Räddningen var keeperns andra fina räddning för matchen då han tidigare avstyrt ett avslut från Mikael Boman från nära håll.

Efter halvtidsvila tog Halmstad åter grepp om matchen när Samuel Kroon nätade från elva meter i den 51:a minuten. Målet kom på straff i minut 51 efter att 1-0-skytten Boakye löpte in i boxen och fintade sig förbi Jahn, som fällde Halmstadsspelaren. Domaren tvekade inte och pekade på straffpunkten där Samuel Kroon stegade upp. Mittfältaren skickade säkert in bollen i nätet bakom Fagerström och noterades då för sitt fjärde mål på de tre senaste matcherna.

Grönvitts första möjlighet i den andra halvleken kom i minut 59 när Filip Tronét dunkade iväg en projektil från 30 meter. Skottet gick dock utanför keeperns högra stolpe utan att bortamålvakten behövde ingripa.

Grönvitts kvittering, i minut 73, kom efter ett bolltapp av gästerna mitt på egen planhalva. Karwan Safari snappade upp bollen och avancerade mot bortalagets straffområde. Safari bjöd på en läcker Cruyff-fint och serverade Brian Span som behärskat chippade bollen över målvakten och in i det bortre hörnet.

Men Halmstad skulle återigen ta ledningen, och sedan hålla övertaget över slutsignalen. Segermålet kom efter en tilltrasslad situation i VSK:s straffområde i minut 80. Efter en inläggsfrispark från högerkanten stod Fagerström för en fin räddning, men Grönvitt kunde inte få undan returen som Crespo Kamara sedermera skickade upp i nättaket bakom Anton Fagerström i hemmaburen.

Matchen slutade 2-3 vilket förkunnade Grönvitts andra raka uddamålsförlust på hemmaplan.

Nästa match för VSK spelas måndag 3 augusti då VSK åker till Gamla Ullevi för att ställas mot Örgryte IS – avspark 19:00.