Läs mer..." />

VSK fortsatt obesegrat efter 0-0 mot Östers IF

Pedro Ribeiro
Foto: Jonas Ljungdahl (Bildbyrån)

På ett solskinande Myresjöhus Arena spelade Grönvitt oavgjort för andra matchen i rad. Efter en match där Grönvitt hade de vassaste målchanserna räddade Östers målvakt Damir Mehic en poäng till hemmalaget.

Efter det oavgjorda resultatet mot Degerfors i hemmapremiären väntade ett Östers IF på bortaplan i den tredje omgången av Superettan 2020. Thomas Askebrand gjorde tre förändringar i startelvan från krysset för en knapp vecka sedan. Simon Johansson var idag återhämtad från sin skada och tog plats på Grönvitts högerkant vilket förpassade Emil Skogh till bänken. Anton Fagerström var även han tillbaka från skada och åter mellan Grönvitts stolpar. Den tredje förändringen innebar en debut i Superettan för nyförvärvet Pontus Fredriksson, han tog plats till vänster i backlinjen istället för Calle Svensson.

Mötet mellan lagen innebar ett tidigt toppmöte mellan två obesegrade lag i den tredje omgången av Superettan 2020. I den första halvleken var det tydligt att det var två lag med bra resultat i ryggen som ställdes emot varandra. De inledande 45 minuterna präglades av tuffa dueller och kamp, vilket resulterade i ett gult kort för vardera lagen, med bud på mer. Det var ett ständigt krig om vilket lag som skulle ta över taktpinnen i matchen och målchanserna uteblev förutom ett par halvchanser från vardera lagen. VSK lyckades bäst när man kom runt på kanterna i omställningsspelet, framförallt genom Tronét och Awad. För Östers del var fasta situationer nyckeln för att etablera lite tryck i den första halvleken. Men de hundraprocentiga målchanserna skulle istället komma i den andra halvleken.

Den andra halvleken inleddes dock på samma sätt som den första avslutades, med ett ställningskrig mellan de två defensivt organiserade lagen. Respektive lag försökte gång på gång att ta sig igenom på den offensiva tredjedelen men de båda lagens försvar var fortsättningsvis kompakta och disciplinerade. I minut 63 genomförde Thomas Askebrand sina första byten då han bytte in Emil Skogh och Brian Span i offensiven. Efter det etablerade VSK två hörnor tätt inpå varandra och början på en offensiv våg från Grönvitt påbörjades.

Strax efter dubbelhörnan kom matchens första hundraprocentiga målchans. Filip Tronét kom runt på sin högerkant och avlossade ett pressat skott som gick via målvakten Mehic in i stolpen, på efterföljande retur stod Mehic ytterligare för en jätteräddning då Emil Skogh försökte placera in bollen. Minuten efter skulle Mehic stå i centrum igen när Douglas Karlberg tog sig fram till ett bra skottläge. Avslutet studsade i marken och blev klurigt för målvakten men Mehic lyckades återigen parera och styra ut skottet till hörna.

Efter Mehic räddningar rädde Öster ut anfallsvågen från Grönvitt och istället böljade matchen fram och tillbaka. Tränare Askebrand genomförde ytterligare tre byten där Kevin Custovic, Albin Sporrong och Samuel Leach Holm byttes in. Öster skulle få sin bästa målchans i matchen via en fast situation där kaos utbröt i straffområdet, Grönvitt rädde dock ut den situationen och matchens sista målchans skulle komma via inbytte Samuel Leach Holm. I den 90:e minuten etablerade VSK spel på Östers planhalva där Samuel fick bollen med ryggen vänd mot mål, mittfältaren lyckades vända upp och komma till ett avslut med vänsterfoten som dock seglade strax utanför målramen.

Några fler målchanser blev det inte på Myresjöhus Arena och matchen slutade, precis som i fjol, mållöst 0 – 0. Nästa match för VSK Fotboll spelas på söndag 14:30 hemma på Iver Arena mot GAIS.

VSK Fotboll