Ett hårt kämpande VSK föll i bortamötet med Halmstad BK

Hoppet om poäng i den svåra bortamatchen mot HBK fanns levande före matchen och ända fram till att domaren blåste av tillställningen i den mörka höstkvällen. Många minns den heroiska Grönvita insats som gick av stapeln i fjolårets bortamöte mot HBK. VSK krigade till sig en poäng genom att helt osannolikt lyckas förneka HBK att göra mål trots många chanser och stort spelövertag.

Den här kvällen gick det inte riktigt lika bra. HBK vann till slut med 2-1 efter en fin kämpainsats från VSK:s sida. En kvittering var inte långt borta, även om HBK i perioder var det bollförande laget.

Annars började VSK matchen piggt och visade att man ville vara med och föra spelet. Den första halvtimmen böljade spelet fram och tillbaka där HBK var lite tyngre och hade några halvchanser.

I den 37:e minuten fick HBK:s anfallare Mikael Boman fritt skottfält efter att ha fått bollen nednickad på fötterna i straffområdet. Han gjorde inget misstag, bollen vid stolpen, otagbart för Anton Fagerström i VSK-målet.

VSK reagerade på bästa sätt efter målet och lyfte spelet. Fram till halvtidsvilan försökte VSK pressa på utan att skapa några riktigt heta chanser.

VSK Fotbolls huvudtränare Thomas Askebrand konstaterar:

”Vi visste på förhand att det här skulle bli en tuff match. Tre tunga bataljer på en vecka, varav två på gräsplaner, något som vi inte är vana vid”

I halvtidsvilan kunde man se bilder från VSK:s omklädningsrum via D-plays sänding. Spelarna satt helt stilla och tycktes samla kraft till den andra halvleken.

I andra tog VSK över matchen allt mer. En härlig attityd och kampvilja lös igenom TV-rutan. Det tog bara dryga 10 minuter innan VSK Fotbolls nyvärvade forward Viktor Prodell höll sig framme på ett inlägg och kunde dundra in bollen bakom hemmakeepern Malkolm Nilsson Säfqvist. Ett snyggt anfall av VSK som gav utdelning på bästa sätt.

Dessvärre för Grönvitt kunde HBK på nytt ta ledningen bara minuten senare när Sadat Karim kom igenom centralt och kunde placera bollen otagbart för Anton.

VSK-spelarna lät sig inte nedslås av baklängesmålet utan fortsatte på samma sätt som man börjat halvleken. På den dryga halvtimma som återstod visade VSK upp en enorm kampvilja och pressade tillbaka HBK i flera fina spelsekvenser. Målchanser saknades inte men VSK lyckades inte få in kvitteringsbollen, dessvärre.

Så här sammanfattar Thomas Askebrand matchen:

”Vi gör en bra match mot ett av seriens bästa lag som är erkänt svåra att göra mål på, speciellt på hemmaplan”.

”Tittar man över hela matchen är vi faktiskt värda en poäng. Vi skapar chanser och gör ett mål och har bud på flera, något de flesta lag inte förmår på Örjans vall”.

”Vi visar stor moral och stort mod i andra halvlek när vi kliver ut och trycker tillbaka HBK. Normalt brukar de ta över i andra och köra över sina motståndare, men idag var det vi som klev fram och körde slut på dem”

”Trots förlusten känner vi oss stärkta och vi vet att vi ska upp på den här nivån alla fem ”cupmatcher” som är kvar i serien”, avslutar huvudtränaren.

Nästa match spelas söndagen den 1 november på Iver Arena när VSK Fotboll möter Trelleborgs FF. Tiden är 17.30.

Inom kort släpps information om hur publikhanteringen ska fungera på den matchen.