Vinnare av TV021 Cup 2019

VSK Fotboll vann årets upplaga av TV021 Cup efter att ha besegrat Skiljebo SK i gårdagens final. Efter ordinarie speltid var ställningen 3-3 och finalen fick avgöras på straffar. Gabrielsson ställde upp med en ungbetonad trupp där 10 av 16 spelare i truppen tillhör akademin till vardags.

Trots en ung trupp ville VSK styra tempot från första matchminuten och VSK hade mycket boll under matchens början men målchanser var det mer Skiljebo som stod för genom deras kontringsspel.

I den 12:e minuten rivs Douglas Karlberg ner i straffområdet och huvuddomaren ser ut att peka på straffpunkten men upptäcker sedan att linjedomaren flaggat för offside i tidigare sekvensen. Två minuter senare skulle VSK få mer utdelning när Karlberg bröstar ner bollen till Erik Zakariasson utanför straffområdet som på halvvolley prickar perfekt vid stolproten och ger VSK ledningen.

Skiljebo skulle svara direkt och kvitterade knappt en minut efter VSK ledningsmål. Fyra minuter senare tog de även ledningen i matchen genom Carl Snickars.

VSK gick till halvtidsvila med ett 2-1 underläge.

Grönvitt skulle kvittera sju minuter in i den andra halvleken genom Renan Faustini som nätade två gånger mot Sala i semifinalen. Ett inlägg från vänsterkanten som når Faustini på bortret och han gör inga misstag när han elegant nickar bollen över Skiljebos målvakt.

I den 70:e minuten tog Skiljebo tillbaka ledningen efter en rörig sekvens i VSKs straffområde där Felix Åkerberg är sist på bollen som går i mål, 3-2.

VSK kvitterade sedan igen i den 74:e matchminuten efter ett vackert väggspel på högerkanten mellan Florén och Faustini där sistnämnda hittar Douglas Karlberg på bortre stolpen som glider in kvitteringen för grönvitt.

Det skulle bli ordninarie tids sista mål och efter 92 spelade minuter blåser huvuddomare Al-Hakim av och finalen skall istället avgöras från straffpunkten.

i straffsparksläggningens sjätte omgång avgjordes finalen efter att Daniel Svensson räddat Skiljebos straff och slutställde slutresultatet SSK 6-7 VSK.

Skiljebo SK – VSK Fotboll 6-7 Målskyttar VSK: Erik Zakariasson, Renan Correa Faustini, Douglas Karlberg Startelva: Daniel Svensson Ravy Tsouka Jesper Florén (K) Viktor Steen William Karlsson Patric Åslund

Samuel Dahl Erik Zakariasson Douglas Karlberg Karwan Safari Emil Skogh Ersättare: Joakim Holm Jakob Rylander Renan Faustini 27´ Anders Hellblom 77´ Casper Olofsson 66´