Utlåningskollen: Hur går det för Svensson och Akpinar?

VSK Fotboll har två utlånade spelare i Västmanland, Josef Akpinar och Simon Svensson. Nu när säsongerna rullat igång är det på sin plats att se hur det går för våra utlånade spelare.

Målvakten Simon Svensson är utlånad till Sala FF i Div. 3 södra Norrland.

Under de inledande matcherna i serien är det Simon som vaktat målet för ett Sala ligger på femte plats i tabellen med sju poäng på fyra matcher. För en vecka sedan spelade Sala kvartsfinal i TV021 Cup där man slog ut Syrianska IF med 6-3, även den matchen stod Simon.

– Jag har fått chansen nu och för mig har det gått riktigt bra. Jag känner att jag är en viktig spelare i laget och att jag gör bra ifrån mig varje match. Det känns som att det går åt rätt håll.

Hur tycker du att laget har inlett säsongen?
– VI har börjat bra och spelar en bra fotboll, men de senaste matcherna har vi haft lite svårt att göra mål mot lag som spelat med ett lågt försvar.

Målsättningen är att ta sig tillbaka till VSK och bli förstemålvakt.

– Jag vill komma tillbaka och på sikt ta en startplats i laget. Jag är fortfarande ung och hoppas snart kunna vara tillbaka i VSK och ta mig vidare därifrån. Målet är att spela så högt upp som möjligt i seriesystemet.

Simon Svensson

I Västerås IK och Div.3 norra Svealand hittar vi Josef Akpinar, som startade säsongen bra men som i den andra matchen skadade knät.

– Jag vred till knät och först trodde man att det var korsbandet. Så jag åkte på magnetröntgen och fick svar idag och det visade sig vara ett uttänjt ledband, så jag blir borta några veckor till men ledband är bättre än korsband.

Josef startade de två inledande matcherna och gjorde ett mål och en assist i debuten i förlustmatchen borta mot Vallentuna BK.

– Det började ganska bra, både på försäsongen och sen första matcherna. Det har känts riktigt bra individuellt.

För laget VIK har det gått ganska tungt. Man har fyra inspelade poäng efter lika många matcher.

– Det hade kunnat gå bättre, vi har själva högre förväntningar än vad vi har presterat men jag är ganska säker på att det kommer vända. Vi har helt enkelt inte kommit upp i nivå, vi är bättre än vi visat.

Det senaste året har Akpinar tillbringat en hel del tid på sidan av planen på grund av skador, något han hoppas ska bli bättre framöver.

– Det har varit mycket skador det senaste året men det känns som att jag börjar hitta tillbaka till där jag var innan alla skador. I år gäller det att spela så mycket som möjligt och att göra poäng, hitta tillbaka till att vara så pass bra som jag vet att jag är.

Målet och drömmen är att representera VSK framöver.

– Drömmen är att flytta tillbaka till VSK och fajtas om en plats där.

Josef Akpinar i gulsvart, i en träningsmatch mot Eskilstuna City

Vi från VSK Fotboll önskar både Svensson och Akpinar fortsatt lycka till under säsongen!

Dan Kiwii Persson