Uddamålsförlust mot Carlstad United

Det blev uddamålsförlust för VSK hemma mot Carlstad United som klättrar förbi VSK i tabellen i och med segern.

VSK startade matchen med mycket bollinnehav men skapade inga heta lägen. Efter fem minuter blev Dylan Kosik liggandes efter en duell och blev sedermera utbytt på grund av huvudskada. In hoppade Carlos Gaete Moggia som är tillbaka i laget efter en lindrig hjärnskakning som han ådrog sig i höstpremiären mot Arameisk-Syrianska.

Efter en kvart blev Emir Smajic neddragen i straffområdet och domaren dömde straff. I samband med att straffen skulle slås drog en av planens vattenspridare igång och Karwan Safari fick vänta länge innan han kunde slå straffen. En straff som Carlstad Uniteds målvakt Mathias Karlsson räddade långt ut vid vin vänstra stolpe.

I den 38:e minuten tog gästerna ledningen. En boll slogs i djupet, linjedomaren drog upp flaggan för att signalera offside. Alla spelare stannade upp förutom gästernas högerback Stefan Jadnert som sprintade mot kortlinjen och spelade in till Oscar Lander som enkelt kunde stöta bollen i mål.

I starten av andra halvlek var det återigen VSK som tog tag i taktpinnen och till slut kom utdelningen. I den 69:e minuten tog Karwan Safari emot bollen i höjd med straffområdet, la bollen till rätta och drog in 1-1 med vänsterfoten. Kort efter kvitteringen hade Karwan en nickskarv i bortre stolpen

Sex minuter senare återtog gästerna ledningen när Uchenna Ike nickade in 1-2 via ribban, omarkerad mitt i straffområdet.

VSK försökte få till en kvittering i slutet men man fick inte in bollen.

VSK Fotboll – Carlstad United 1-2 (0-1)
0-1 (38) – Oscar Lander