U19: AIK blev för svåra för VSK U19

I Ligacupens andra omgång tog VSK U19 emot AIKSolid Park Arena. AIK som kom från en stark säsong i Juniorallsvenskan Norra där de slutade på en 3:e plats. I första halvlek var matchbilden ganska tydlig. AIK var spelskickliga och ägde bollen mest. Vi blev tillbakapressade, men försvarade oss bra och kunde ibland kontra på ett bra sätt, dock utan att skapa någon riktigt het chans. Tyvärr drabbas vi av två skador i första halvlek på Adam Gyllsten och Felix Larsson där vi får stuva om laget lite. AIK gör 0-1 i den 35:e minuten.

Första kvarten i andra halvlek är vår bästa period i matchen. Då skapar vi några halvchanser med en hög press som sitter bra efter ett konstruktivt halvtidssnack. Sedan tar AIK över igen och de stänger matchen i den 79:e minuten när de nickar in 0-2.

Jag är nöjd med kämpa insatsen, vårt försvarsspel och hur vi kontrar. Vi behöver dock bli bättre i vårt passningsspel och bättre på att skapa målchanser för att kunna mäta oss med AIK framöver. Fokuset får ligga där i kommande träningsvecka i våra förberedelser inför nästa match mot IFK Lidingö.

AIK toppar nu gruppen tillsammans med IFK Lidingö, båda på 4 poäng. Vi halkar ner till en tredje plats på 3 poäng och sist ligger IFK Stocksund på 0 poäng.

Vi tar emot IFK Lidingö i den sista gruppspelsmatchen på lördag den 25 november kl. 13:00 på Solid Park Arena.