U17-spelare fick chansen att träna med a-laget

Igår var det två nya ansikten på VSK Fotbolls träning när Viktor Steen och Sier ”Sigge” Sultan från U17 var med och tränade. – Jättekul att få träffa dem och se att de ligger långt fram, säger Tor-Arne Fredheim.

Tempot. Efter träningen när undertecknad intervjuar de båda spelarna är det just tempot de båda kommer tillbaka till.

– Jag skulle säga att det framförallt är tempot som är den största skillnaden, säger Steen och ”Sigge” håller med.

– Mycket högre tempo, så man fick mindre tid med bollen. Det gällde att hitta passningar snabbare och hitta det bästa läget varje gång.

”Sigge” och Steen

 

Anledningen till att de båda spelarna fick chansen att träna med a-laget är dels att truppen i nuläget är skadedrabbad, men också att de två visat framfötterna under försäsongen i U17.

– Det var ett bra läge nu när vi har många borta på grund av skador. Det är två duktiga killar som vi tror mycket på i föreningen, så det var jättekul att få träffa dem och se att de ligger långt fram, säger TAF.

TAF trycker på att klubben gärna lyfter upp unga spelare från de egna leden.

– Det här visar att vi tror på dem. Att vi istället för att ta in en provspelare från när och fjärran utan att vi istället tittar på våra egna U19-, U17- och U16-spelare. Vi ska inte ta in några utifrån om de inte är tänkta som startspelare.

Något som också uppskattas av juniorspelarna själva.

– Jag tycker att det är helt fantastiskt att man får känna på olika träningsmiljöer och få stimulans på olika nivåer så att man utvecklas hela tiden, det tycker jag att klubben gjort jättebra, säger Steen.

”Sigge”, som är vänsterback, kommer att vara med under fredagsträningen och kommer dessutom att åka med a-laget till träningsmatchen borta mot AFC Eskilstuna på lördag.

– Det är ett läge nu när Dennis (Persson) inte är redo för 90 minuter än. Ibland kan det gå väldigt fort för dem, nu är det ett läge där ”Sigge” får möjlighet att spela mot ett Superettalag. Då gäller det att han är redo och att vi tror på honom, vilket vi gör, avslutar TAF.

 

Dan Kiwii Persson