Två förstamålskyttar när VSK vann över Linköping

Grönvitt vann försäsongens andra träningsmatch när FC Linköping City besegrades med 3-1. Träningsmatchen var också första matchen för Dennis Persson sedan skadan i höstas. – Riktigt, riktigt roligt att vara tillbaka, säger Dennis efter matchen.

På ett nollgradigt Solid Park Arena tog VSK Fotboll emot Linköping, nykomling i norrettan, för säsongens andra träningsmatch. Två positiva nyheter inför matchen var att Jonas Hellgren och Dennis Persson var tillbaka efter skador, där den sistnämnda varit borta 4,5 månad.

– Det har känts som en evighet men nu är man äntligen tillbaka. Efter förra träningsmatchen bestämde vi oss för att jag kör den här veckan och testar. Sedan bestämde jag och TAF i torsdags att jag skulle spela idag.

Ljusglimt i tunneln den senaste veckan alltså, men det har varit några tuffa månader med rehab.

– Det har varit jobbigt, lite upp och ned. Men när man har Claes och Hansken som krigar på en inne i gymmet så känner man sig inte borta från truppen utan en del av allting. Det får man motivation från för att fortsätta.


Foto: Arkiv

Det blev 68 minuters spel för Dennis innan han byttes av mot, också comebackande och som gjorde sina första minuter för Grönvitt, Dennis Botchey.

– Det var tillbaka till det gamla hederliga, inga problem alls. Det kändes till och med som att jag kunnat köra 90 minuter, säger en glad Dennis Persson.

Till själva matchen då. En match där VSK vann med 3-1 efter mål från Douglas Karlberg, Jonas Hellgren och ett straffmål från Brian Span i slutminuten.

– Första halvlek är bra. De har inte ett enda skott i den första halvleken. I andra halvlek blir det lite av det här träningsmatchsyndromet, att vi faller in i falsk trygghet och vi spelar helt enkelt inte bra.

Men det finns flera positiva saker att ta med från den första halvleken.

– Vi har bra kombinationer, spelar enligt plan och vi håller defensivt. Det känns som att backlinjen spelas ihop mer och mer och kombinationerna i anfallsspelet finns kvar även fast det är tidigt på säsongen.

VSK Fotboll – FC Linköping City 3-1 (1-0)
1-0 (45) – Douglas Karlberg (Dennis Persson)
1-1 (60) – Esat Jashiri
2-1 (65) – Jonas Hellgren (Simon Johansson)
3-1 (92) – Brian Span (Straff)

VSK Fotbolls lag i träningsmatchen mot FC Linköping City:
Målvakt: Anton Fagerström

Backar: Mathias Benker (46), Ilir Berisha, Calle Svensson, Dennis Persson (69)

Mittfältare: Alvin Lööf, Jonas Hellgren (69), Boris Ljevar (K)

Forwards: Brian Span, Douglas Karlberg, Simon Johansson

Bänken: Johannes Monus (mv), Dennis Botchey (69), Rasmus Lindemann, Albin Ramström (69), Philip Södergran (46), Koyar Salimi

Dan Kiwii Persson