Tredje raka vinsten för U19

VSK vann U19-derbyt mot Västerås IK på Solid Park med 5-0 (1-0) på fredagskvällen inför rekordpublik (?).

I första halvlek var det lite ställningskrig och det såg lite spänt ut från vårat håll. VIK var väl organiserat i sitt försvarsspel och låg för det mesta lågt. Vi fick föra spelet och spelade för mycket sidled. Men vi fick en straff i den 22:a minuten efter att Dennis Botchey och Albin Ramström väggspelat sig igenom centralt. Albin revs ner och Benjamin ”Benja” Edbom satte säkert den efterföljande straff.

I andra halvlek fick vi till mer djupledsspel samtidigt som VIK lämnade allt större luckor i sitt försvarsspel och målen rullade in.

47:e Botchey kommer runt VIK:s backlinje på sin vänsterkant och hittade ”Benja” snett inåt bakåt i straffområdet. ”Benja” bredsidade in 2-0
60:e Botchey kastar ett inkast till Rasmus Lindemann som fick driva fritt fram till straffområdslinjen. Därifrån sköt han in 3-0 i målvaktens högra hörn
64:e Erik Zakariasson assisterade till ”Benja” som gjorde hattrick och 4-0
65:e Rasmus slog ett inlägg från höger som Brandon Chunoko kunde bredsida dit i målområdet

Tredje raka vinsten innebär att vi för tillfälligt toppar tabellen. Mest glad är vi för att vi höll nollan, gjorde fem, spelade lugnt och metodiskt och successivt kunde mala ner VIK. Karlslund hemma på Solid nästa lördag. Kom och heja då.