Supportrarna reser 160 mil för att följa Sportklubbens premiär – ”Längtat efter detta sedan avslutningsmatchen”

På lördag drar serien igång när VSK åker norrut och möter Skellefteå FF. På Electrolux Home Arena, f.d. Norrvalla, väntas minst ett 40-tal VSK supportrar dyka upp. – Detta har man längtat efter sedan avslutningsmatchen mot Sandviken i november, säger supportern Peter Sandberg som kommer vara på plats på lördag.

Seriepremiär på bortaplan och en knappt 80 mil lång enkel resa, trots det är intresset för premiärmatchen stort.

– Det är så otroligt kul att det är ett sånt stort intresse för VSK Fotbolls premiärer. Detta är faktiskt den bortapremiär som innebär längst resväg i modern tid och ändå är det så många som åker.

Peter har hyfsad koll på alla som åker upp i olika konstellationer och han får det till ca 40 personer.

–Premiären är ju just premiär. Detta har man längtat efter sedan avslutningsmatchen mot Sandviken i november. Nytt år, nya förväntningar och nytt hopp. Sen är det kul med en weekend med ett kul gäng!

Skellefteå FF har sedan spelschemat blev klart lagt ut olika bilder på hemmaarenan när denne är full av snö för att pika både laget och supportrarna.

– Har följt SFF:s twitterkonto och gillar skarpt deras ironiska ton. Mer sånt! Själva laget Skellefteå FF vet jag lite om mer än att de är nykomlingar och sannoligt kommer få tufft i år. Men en premiär är en premiär, så det kommer verkligen inte bara bli för VSK att hämta tre poäng.

En vecka efter seriepremiären i Skellefteå väntar hemmapremiär mot Akropolis IF, där det idag sålts över 2000 biljetter till matchen.

– Hemmapremiären är alltid speciell. Det ska bli riktigt kul med matchen mot Akropolis och det har ju växt till ett enormt intresse med VSK:s premiärmatcher de senare åren. För tre år sedan kom det 567 åskådare till premiären, och nu är vi uppe på siffror runt 5000. Det snackas fotboll och det finns ett sug efter spel högre upp.

VSK Fotboll har som mål att ta steget upp till Superettan i och med säsongen 2018, ett mål Peter tycker sannolikt.

– Jag tycker att målet är rimligt. Ser man de två sista träningsmatcherna innan premiären nu så ser man att vår defensiv är fantastiskt bra. Motståndarna skapar i praktiken ingenting. Jag tror det kommer vara en nyckelfaktor för att lyckas under året. Vi har ju haft en hel del skadebekymmer på framförallt offensiva positioner och så fort spelare kommer tillbaka i spel där så är jag inte orolig över att vi kommer göra mål. Rimligt och realistiskt är topp-2 tillsammans med framförallt Syrianska, men även Nyköping, Assyriska och Akropolis utmanar, avslutar Peter Sandberg.

Dan Kiwii Persson