Storslagen vinst mot Dalkurd FF i kväll

VSK Fotboll vann tisdagkvällens match mot Dalkurd FF med smått osannolika 6–1(1-1) på Gavlevallen i Gävle efter att fullkomligt kört över motståndet i den andra halvleken.
– Vi fick definitivt utdelning, sade huvudtränare Thomas Gabrielsson efter segern.

Grönvitt tog en imponerande seger borta mot Dalkurd och började också bäst i matchen. Lagkapten Ilir Berisha gav grönvitt ledningen redan i den 5:e minuten då han påpassligt tunnlade in 1-0 bakom Andreas Andersson i DFF-kassen. Glädjen blev dock kortvarig då Dalkurd kvitterade på ett lyft genom Ahmed Awad i matchens 11:e minut. VSK skapade mest avslut med Dalkurd stod för bollinnehavet och resultatet stod sig i paus.

I den andra halvleken så fick VSK ytterligare en ny drömstart. Filip Ottosson som gjorde sin debut från start för Grönvitt i år serverade en mycket bra boll till Filip Tronêt som mycket elegant chippade in ledningsmålet redan i matchminut 47’.

I den 61:a minuten tappade en förvarare i Dalkurd bollen på mittplan vilket ledde till en vass kontring för VSK. Situationen slutade med att Brian Span blev tacklad i straffområde och tilldömdes en straff. Boris Ljevar placerade bollen säkert till vänster om målvakten och ökade på ledningen till 3-1. I matchens 72:a minut fick Samuel Holm göra sitt första mål för säsongen då han placerade in 4-1. 5-1 kom av bara farten dåSimon Johansson i rollen som avbytare ökade på ledningen efter ett placerat skott till höger om målvakten efter att bara varit på planen i drygt tre minuter. Filip Tronêt fick fastställa slutresultatet till 6-1 med ett distinkt placerat skott i matchminut 81’.

Utöver att Filip Ottosson gjorde säsongsdebut från start idag så fick även unge Albin Sporronggöra debut för VSK Fotboll i Superettan då han avlöste Samuel Holm och fick känna på några minuter. Storseger alltså för VSK Fotboll i vårens sista match innan sommaruppehållet.

Bild: Åke Hedvall, VSK Fotboll

Intervju med Thomas Gabrielsson:
Vi gör en helt OK första halvlek och har 1-1 i paus, sedan går laget ut och gör 5-0 i andra. Kan du beskriva vad som sker i den andra halvleken?
– Vi genomför en justering i vår press vilket leder till att vi vinner bollar på planen som gör att spelarna kan skapa vassa målchanser. Vi fick definitivt utdelning för den pressen i den här matchen, säger huvudtränare Thomas Gabrielsson.

Dennis åkte på en riktigt ful stämpling i matchens sista sekunder, hur är det med honom?
-Det är ingen fara med Dennis. Det var en ful stämpling men han är OK.

Ottosson debuterar från start idag, vad säger du om hans insats?
-Jag tycker att Ottosson gör en fantastisk start. Han slår riktigt bra passningar och får en fin assist till Tronêts mål. Jag är jättenöjd med hans insats idag.

Nu väntar ett uppehåll, ska det bli skönt för egen del eller är det jobbigt att vara ifrån fotbollen?
-Det ska bli skönt faktiskt, det är viktigt med uppehåll så att man kan få koppla fotbollen mentalt en stund. Det är viktigt för spelarna att få slappna av och hämta energi till höstsäsongen.