Stark poäng för Grönvitt – som var nära alla tre.

VSK Fotboll spelade oavgjort mot den numera tidigare serieledaren Mjällby AIF efter att matchen slutat 2-2 på Solid Park Arena. Grönvitt tog ledningen två gånger under matchen men Mjällby lyckades att replikera, där den sista kvitteringen kom på stopptid. Målskyttar för Grönvitt var Emil Skogh och Karwan Safari.

Det var verkligen två olika fotbollsverkligheter som ställdes mot varandra när matchen startade. Hemmalaget kom till match med en tung period bakom sig som inneburit ett nedflyttningshot medan gästerna kom som serieledare med idel starka resultat bakom sig. Detta var dock inget som syntes när matchen väl började, gästerna höll i mycket boll och skapade till sig en del halvchanser men det var Sportklubben som gjorde den första halvlekens första mål när Simon Johansson slog en perfekt cross in i straffområdet där en framrusande Emil Skoghfick sträcka fram ett av sina ben så långt och högt det bara var möjligt och distinkt trycka in ledningsmålet i minut 21. Mjällbys vassaste möjlighet kom på ett klockrent stolpskott men närmare än så var inte gästerna ett mål i den första halvleken som gick i Grönvitts favör.

I den andra fortsatte VSK sitt aggressiva och energifyllda spel men man fick trots det åka på ett kvitteringsmål när gästerna på en omställning kunde hitta en fri yta i hemmalagets straffområde och avsluta kliniskt bakom Anton Fagerström. Det var en underhållande andra halvlek där båda lagen verkligen gick för att bärga tre poäng och gästerna tryckte på för ett ledningsmål. Det ledningsmålet kom gästerna aldrig att få utan det var istället Karwan Safarisom i minut 68 får en fri yta till höger om målvakten som försökte att rusa ut och svepa bort bollen från Safari. Det slutade istället med att Karwan mycket läckert lobbade bollen över målvakten som fick retfullt se bollen rulla in bakom honom.

Efter ledningsmålet pressade bortalaget på furiöst för en kvittering och man skapade också sig ett par riktigt vassa lägen. På stopptid så klarade till slut inte VSK-försvaret att längre kunna freda sitt eget mål och Mjällby fick till slut in den där bollen. En stor och omedelbar besvikelse för Grönvitt som bara var ett par minuter från att i praktiken säkra ett kontrakt i Superettan till nästa år. Trots att tre poäng bara blev en så räckte det för att skjutsa VSK två placeringar upp i tabellen förbi nästa helgs motståndare GAIS samt Trelleborgs FF, som dock möter Norrby IF på bortaplan idag i Borås. På måndag ställs även lagen på nedflyttningsplats,Östers IF och Syrianska FCmot varandra. Dramatiken och nerverna fortsätter med endast två omgångar kvar av Superettan.

Nästa fight för Grönvitt är alltså lördag den 26/10 16:00 mot GAIS på Solid Park Arena. Segraren i den matchen kan kvittera ut en plats i nästa års Superetta.