Sporrong inför Dalkurd: ”Alla i laget är revanschsugna”

Albin Sporrong i vinstmatchen mot Brage
Foto: Alexander Arntsen

Under söndagen ställs VSK Fotboll mot Dalkurd FF för andra gången på en dryg vecka, denna gång hemma på Iver Arena. Vi kollade läget med Albin Sporrong inför matchen!

Vi har nått halvtid i Superettan. Vad är din analys av den första halvan från er sida?
– Första halvan har inte riktigt varit som vi förväntat oss. Vi hade förhoppningar på att prestera mycket bättre, men vi jobbar på det vecka in och vecka ut. Med den kvalitén vi har i laget kommer vi börja prestera bättre.

Du har fått en del speltid under den senaste tiden. Hur har det känts för egen del tycker du?
– Jag har fått spelare mer än tidigare vilket självklart är roligt. Det har känts bra för egen del men det finns mycket att jobba på för att bli ännu bättre. Sen kvittar det egentligen hur det går för mig, så länge vi vinner fotbollsmatcher spelar det mindre roll hur det går för mig personligen.

I den senaste matchen blev det en uddamålsförlust emot Dalkurd. Vad anser du saknades i den matchen från er sida?
– Vi var alldeles för slarviga och släpper in för enkla mål som vi bjuder på. Skillnaden var också att de satte nästan alla sina chanser som man ska göra mål på, vi missade istället ett par klara målchanser. Det positiva vi kan ta med oss från matchen är är att vi kommer till chanser, sen gäller det bara att få dit dem.

Hur har träningsveckan varit sen den matchen?
– Träningsveckan har varit bra, vi har kört på med högt tempo och haft tid att slipa på de detaljer som vi tror ska leda till vinst på söndag och en bättre fortsättning på den resterande delen av säsongen.

I morgon ställs ni återigen emot Dalkurd. Hur är känslan inför rond två mot dem?
– Det ska bli kul att möta Dalkurd igen. Nu har vi ännu bättre koll på hur de spelar och vet vad vi behöver göra för att ta tre poäng. Alla i laget är revanschsugna!

Vad kommer ni behöva göra annorlunda mot Dalkurd imorgon?
– Vi behöver jobba hårdare, spela mer på spelare i rörelse och sedan sätta dit chanserna när de dyker upp!

Hampus Lundskog