Solsken och storpublik väntas på lördag – ”Alla i omklädningsrummet ser fram emot det”

Seriepremiären är avklarad. Nu väntar årets första hemmamatch och det väntas sol och storpublik på Solid Park Arena på lördag, något mittfältaren Jonas Hellgren ser fram emot. – Det kommer bli jättekul, alla i omklädningsrummet ser fram emot matchen, berättar Jonas.

Det är mindre än två dygn kvar. Laget har genomfört ett träningspass under sen eftermiddag och laddningen inför hemmapremiären är igång.

– Det ska bli jätteroligt, det är alltid de roligaste matcherna när vi har så mycket publik på plats. Det blir en härlig tillställning och förhoppningsvis kan vi visa en fin fotboll för alla som kommer.

Den senaste veckan har det både på den här hemsidan och i lokal press pratats om publiken. VSK Fotbolls ordförande Andreas Dayan tror på publikrekord, vilket innebär fler än 6 441 personer på plats.

– Jag var med mot Syrianska i det derbyt när rekordet slogs, det var otroligt mycket folk. Matchen i sig blev inte så rolig eftersom vi förlorade, men det var en grym inramning.

Det har snart gått en hel träningsvecka efter premiärsegern borta mot Skellefteå FF och det märks på träning att säsongen är igång.

– Veckan har varit bra, det har varit ett högt tempo och lite grinigt på träningarna. Precis som det ska vara. Det smälls på lite extra och alla vill vinna.

Hur tror du att själva matchen blir på lördag?

– Jag tror att det kommer bli full fart framåt direkt från start och vi ska försöka styra matchbilden. Akropolis är ett bra lag. De kom tvåa förra året, har fått in lite nya spelare och är starka i omställningsspelet. Men målet på hemmaplan är att vi ska föra spelet, skapa chanser och vinna matcher.

Slutligen. En hemmapremiär inför fullsatta läktare klätt i grönt och vitt.

– Det kommer bli jättekul, alla i omklädningsrummet ser fram emot matchen.

Här köper du biljett till VSK–Akropolis
Dag: Lördag 14 april, 2018
Tid: 16.00
Plats: Solid Park Arena, Västerås
Biljettlänk >>>

 

 

Dan Kiwii Persson