Läs mer..." />

Sebastian Selin inför onsdagens DM-final: ”Bra känsla inför finalen”

Sebastian Selin tror på…
Foto: Åke Hedvall

Under onsdagskvällen ställs VSK Fotboll emot Skiljebo SK i årets DM-final. Vi tog ett snack med målvakten Sebastian Selin inför matchen!

På väg till finalen har VSK slagit ut lag som IK Oden och IK Franke där flertalet spelare från herrlaget medverkat i matcherna. Eftersom herrlaget har match i Superettan under torsdagen kommer morgondagens trupp i DM bestå till mestadels av P19-spelare – undantagen är Sebastian Selin och mittbacken Viktor Steen.

Imorgon är det dags för DM-final på Iver Arena. Hur känns det inför matchen?
– Det är alltid roligt att spela match, jag har en bra känsla inför morgondagens final mot Skiljebo där vi har goda möjligheter att genomföra en bra prestation.

Du har haft lite skadeproblem under den senaste tiden. Hur känns det nu?
– Det känns riktigt bra, jag har kört fullt den senaste veckan, det är riktigt skönt att få vara tillbaka på planen!

Tidigare under turneringen har en hel del spelare från herrtruppen medverkat i matcherna. Nu är det bara du och Viktor Steen eftersom det är match i Superettan på torsdag. Hur ser du på era chanser i morgondagens match?
– Vi är ett ungt lag på pappret där alla är hungriga på att vinna och genomföra en bra prestation. Samtliga i laget är väldigt skickliga fotbollsspelare vilket medför att vi har goda chanser i matchen.

Hur ser ni på vikten av att vinna DM?
– Som fotbollsspelare vill man alltid vinna till varje pris oavsett vad det gäller. Genom en bra prestation kommer säkerligen resultatet som belöning.

Det är Skiljebo SK, som huserar i Division 2, som står för motståndet. Vad vet ni om dem?
– Skiljebo är ett bra lag vilket deras tabelläge i division 2 visar. De har sina främsta styrkor i det offensiva spelet där de är väldigt bollskickliga och har en bra spets.

Vad kommer ni behöva göra för att bärga hem titeln?
– Det kommer krävas ett hårt arbete samt fullt fokus matchen igenom. Genom en bra prestation så har vi mycket goda möjligheter att vinna titeln.

Matchen rullas igång 20:00 på Iver Arena och sänds av VLT.

Hampus Lundskog