Schysst Framtid expanderar – startar i Hallstahammar

Det har pågått ett arbete bakom kulisserna inom Schysst Framtid som idag presenterades, Schysst Framtid utökas till Hallstahammar. – Det är väldigt roligt att projektet är så pass viktigt och uppskattat att vi nu kan ta steget utanför Västerås kommun, säger projektledare Stefan ”Lillis” Jonsson.

Första besöket hos sjätteklassare i Hallstahammar sker redan på onsdag när ”Lillis”, Martin Falk och praktikant-Erik besöker Nibbleskolan.

– Det känns fantastiskt att kunna dra igång direkt med att först och främst besöka sjätteklassare redan den här terminen, säger ”Lillis”.

Hallstahem kliver in som huvudpartner för Schysst Framtid Hallstahammar.

– Jag är stolt över att Hallstahem kan gå in som huvudpartner för Schysst Framtid i Hallstahammar. Projektet Schysst Framtid innehåller många delar som ligger exakt i linje med vårt sociala ansvar och engagemang, vilket i sig är en del av vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag i kommunen, säger Ulf Magnusson, VD för Hallstahem.

Även Anna Landehag, områdeschef för grundskolan i Hallstahammars kommun, gillar initiativet.

– Det här är ett mycket bra initiativ och ett komplement till ett av skolans huvuduppdrag. Skolan ska bidra till att utveckla elevernas känsla för samhörighet, solidaritet och ansvar för varandra, och aktivt motverka diskriminering och kränkande behandling. Genom projektet Schysst Framtid och positiva förebilder som föreläser om våld, drogmissbruk, mobbning, vandalism och rasism hoppas vi att eleverna blir engagerade och vågar och vill ta ställning, säger hon.

Läs pressmeddelandet här >>>

Dan Kiwii Persson